Alevi Haber Ajansi

Çukurova Kitap Fuarı devam ediyor

Geçen yıllara göre katılımın düşük olduğu fuarı, yayıncılar ve okuyucular değerlendirdi. Evrensel basım ve yayıncılıktan Onur Öztürk, 10 yıldır fuara katıldıklarını belirterek, daha coşkulu ve katılımın fazla olmasını bekliyorduk dedi.

Öztürk, geçmiş senelere göre katılımın daha az olduğunu ifade ederek, “içinden geçtiğimiz koşullarında yayıncılık yapmak, okur olmak, politika yapmak, her bakımdan zor olduğu bir süreçte fuara da yansımasını görüyoruz. OHAL bir an önce kalkmalıdır” dedi.

Fuara katılan genç okuyucular da fuara kitap okuma hevesiyle geldiklerini, kitap okuman hayat anlamına geldiğini ifade ederken Şair Rabia Semra Yücel de gençlerin ilgisinin çok olduğunu belirterek herkesin kitap okumasını tavsiye etti.

Yazar Rıza Aydın ise Adana’da fuarın olması, kitapların satılması güzel ama korkunun bu yılki fuarı etkilediğini ifade etti. Sol kuşaktaki insanların çok fazla okumadığı eleştirisini de yapan Aydın, okumalıyız, dedi.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, onuncu yılında çok sayıda yazarı konuk edecek. Panel, söyleşi ve çocuk etkinliklerinden oluşan 70 kültürel, 300 yazar fuara katılacak.

Diren Keser/ MERSİN

cukurovakitapfuarı

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak