Alevi Haber Ajansi

PSAKD’nin 16. Olağan Genel Kurulu başladı-VİDEO

PİRHA – Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin 16. Olağan Genel Kurulu başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Gani Kaplan “İyi kötü bu derneğin 7 yıl başkanlığını yaptım. 7 yıl boyunca tüm şubelerimizin dertlerine derman olduk. Bu örgüt için elimizden geleni yaptık. Yeteneğimiz bu kadar. Bugünden itibaren yöneticiliğime son veriyorum” dedi.

PSAKD’nin iki gün sürecek 16. Dönem Olağan Genel Kurulu Ankara’da Türkiye Barolar Birliği Salonunda başladı. Yoğun katılımın görüldüğü kurulacak sayıda Alevi örgüt temsilcisinin yanı sına meslek örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.
Kurulun yapıldığı salona ise sadece Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu tek bir afiş asıldı.

Saat 10:00’da başlayan kurulda önce saygı duruşunda bulunulurken ardından divanın oluşumu sağlandı. Divan Kuruluna Ali Balkız, Müslüm Metin, Fadime Türkyılmaz, Sibel Aslan ve Nuran Çopur seçildi.

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, açılış konuşmasında öncelikle “Gelecekte bizi iyi şeylerin beklemediğiniz belirteyim” diyerek 2023’te yapılacak seçimlere işaret etti. 6’lı ittifaka işaret eden Kaplan, “Birbirleriyle iyi anlaşamadıkları görünüyor” diyerek şunları söyledi:
“Aleviler Millet ittifakına oy verebilirler ancak 3’üncü bir ittifakın da kurulması lazım ki parlamentoda yeterli çoğunluğun sağlanması gerek. Alevi örgütlerinin taşın altına elini değil gövdesini sokmalı. 2015’te göreve geldiğimizde ülke kan gölüne döndü, OHAL yaşandı ve pandemi oldu. Umut ediyorum ki bir daha böyle süreçler yaşanmaz. Kayyumlar atandığında CHP’yi özellikle uyardık. Bu sizi de vurur dedik ve Diyarbakır a giderek dostlarımıza destek verdik.
3 bin üzerinde Cemevi gezdiler ve şubelerinize ‘Genel merkezden ayrılın’ denildi. Milyonlarca para dağıtmalarına rağmen örgütleri bölemedi. Devlet, cemevlerine giderek dedemize Kur’an verdi. Sağolsun dedemiz de 3 kere öptü. Devlet, düne kadar ‘Cümbüş evi’ diyordu. Cemevine dozer dayayan kişi bugün Cumhurbaşkanı. Devlet şu an genel merkezli yapılara dayanmış durumda. Saraydan davet de edildik, gitmedik. Şart olarak ‘Alevi köylerindeki camileri kaldırın, Alevilerin haklarını verip özür dileyin’ dedik.
İyi kötü bu derneğin 7 yıl başkanlığını yaptım. 7 yıl boyunca tüm şubelerimizin dertlerine derman olduk. Bu örgüt için elimizden geleni yaptık. Yeteneğimiz bu kadar. Bugünden itibaren yöneticiliğime son veriyorum. Ama gelecek yönetimden iç Ege’deki örgütlenme için görev isteyeceğim. Bu süre zarfında kırdığımız, kırıldığımız arkadaşlar olabilir. Ne yaptıysak bu örgüt için yaptık. Bu yolda çalışmalarına devam edeceğim ama asla PSAKD örgütünün iç işleyişine karışmayacağım. Kırdığım arkadaşlardan özür diliyorum. Aday arkadaşların yolu açık olsun.”

Kongre konuşmalarla devam ediyor.

PİRHA/ANKARA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak