Alevi Haber Ajansi

Reina katliamının dünyadaki yankıları

IŞİD’li teröristin Reina katliamının dünyadaki yankıları sürüyor. Die Welt’tin çarpıcı yorumu “Hükümete göre ölümler ikinci sınıf.” Independent, “Türkiye çökme riskiyle karşı karşıya.” Jerusalem Post “Nedeni Erdoğan’ın politikaları” yorumunu yaptı. İşte dünya gazetelerinin bugünkü sayılarında yer alan Reina saldırısına dair kimi haberler…

TİMES: BATI TÜM DESTEĞİ VERMELİ 

Times gazetesinde ‘İstanbul’da katliam’ başlığını taşıyan yazıda, “Türkiye kritik bir dönemeçte. Batı verebildiği tüm desteği vermeli” denildi.
Yazıda şu ifadelere yer veriliyor: “Bir ülke büyük bir öfke içerisinde, şokta ve korkudan felç olmuş vaziyette. Bu, Türkiye’nin son altı ay içerisinde yaşadığı beşinci kitlesel saldırıydı. Son saldırı IŞİD’in tüm izlerini taşıyor. Mutluluğu tercih edenlerin böylesine vahşice öldürülmesinin yarattığı tezat, tepkiyi artırıyor. Son saldırının zamanlaması, Rusya ve Türkiye tarafından hazırlanan ve Suriye’de ilân edilen ateşkesle de bağlantılı olabilir. Radikal İslamcılar kısa süre öncesine kadar IŞİD’e silah sevkiyatına ses çıkarmayan Türkiye’nin şimdi ağırlığını IŞİD’le mücadeleden yana koymasına öfkeli”

FİNANCİAL TİMES: TÜRKİYE ÇİFTE TEHDİTLE KARŞI KARŞIYA 

Financial Times gazetesinde David Barchard imzasıyla yer alan yazıda, Türkiye’nin çifte tehditle karşı karşıya olduğu belirtilerek “Ankara her iki cephede de askeri üstünlüğüne güveniyor’ ifadelerini kullandı. Makalede, “Her ne kadar Avrupalılar cihatçılardan gelebilecek saldırılar riskiyle yüz yüze olsa da, Türkiye’nin en büyük iki kenti İstanbul ve Ankara’da yaşayanlar çifte tehditle karşı karşıya: IŞİD ve Kürt militanlar. İki grubun hiçbir ortak yanı bulunmasa da her ikisi de gelecek aylarda Türkiye’nin büyük şehirlerindeki saldırı girişimlerine hız verecek gibi duruyor.” ifadeleri kullanıldı.

BARCARD: TÜRKİYE ASKERİ ÜSTÜNLÜĞÜNE GÜVENİYOR
“Bunun nedeni ise Türkiye’nin Suriye’de giderek artan askeri varlığı. Türkiye ise her iki cephede de askeri üstünlüğüne güveniyor. Bu stratejinin işe yarayıp yaramadığını ve Türk vatandaşları için bedelini ise zaman gösterecek” diye yazdı.

JERUSALEM POST: NEDENİ ERDOĞAN’IN POLİTİKALARI 

Recep Tayyip Erdogan’ın manipülatif ve kıt görüşlü politikalarının ağır bedelini ödediğini yazan İsrail’in Jerusalem Post gazetesinin haberinde Reina saldırısının kararlı bir katili durdurmanın neredeyse imkansız olduğunu gösterdiği belirtildi.
Ancak bunların Erdoğan’ın politikaları nedeniyle olduğunun altı çizildi.
Ankara hükümetinin IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gidenlerin Türkiye rotasını kullanmalarına izin verdiği iddia edildi.

INDEPENDENT: TÜRKİYE ÇÖKME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA 

İngiliz Independent gazetesi editoryal yazısında son dönemde peş peşe gelen saldırıların ardından Türkiye’nin çökme riskiyle karşı karşıya kaldığını yazdı.
Ortadoğu’da hemen her gün gerçekleşen bombalı saldırılara atıfta bulunulan yazıda, Irak, Libya, Suriye ve Yemen’in domino taşları gibi saldırıların bedelini ödediği, insanların hayatlarının mahvolduğu hatırlatılırken, Türkiye’nin de bu zincire eklendiği belirtildi.

“Ankara, ülkenin karşı karşıya kaldığı tehditlerin doğasını ve büyüklüğünü anlamayı başaramadı” ifadelerine yer verildi.

DİE WELT: HÜKÜMETE GÖRE ÖLÜMLER İKİNCİ SINIF
Türk hükümetinin Reina saldırısının kurbanları hakkında diğer saldırılardakilerden farklı bir dil kullandığını idddia eden Alman Die Welt gazetesi, “AKP’nin yerel yönetimleri yıllardır batı tipi eğlencelere karşı sistematik tavır alıyor. Diyanet’in yılbaşı fetvası da bu yöndeydi. Son olarak Noel Baba infaz edildi. İnsanlar korkudan yılbaşını evde geçirirken polis savaş çıkacakmış gibi önlem almıştı. Halbuki olası hedef olarak gösterilen Reina’nın önünde yalnızca bir polis memuru vardı.” yorumunu yaptı.
Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak