Alevi Haber Ajansi

‘Kayyum tekçiliğe, kadın çoğulculuğa götürür’

Son aylarda artarak devam eden ve çoğunluğu DBP’li belediyeler olan kayyum atamaları devam ediyor. Bir çok kentte eş zamanlı yürütülen gözaltı operasyonları sonucu Akdeniz Belediyesi Eş başkanının da aralarında bulunduğu yüze yakın kişi gözaltına alındı ve hemen ardından, Akdeniz belediyesine kayyum atandı.

3 haftalık gözaltı sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Dersim gazetesinin Kasım-Aralık sayısında DBP’li belediyelere kayyum atanmasına dönük yazı kaleme aldı. Mutlu, tutuklanmadan ve belediyeye kayyum atanmadan önce yazdığı “Kayyum tekçiliğe, Kadın çoğulculuğa götürür…” başlıklı yazısında “Darbecilerle mücadele adı altında, darbeyle hiç ilgisi olmayan parti başkanları, yazar, akademisyen, gazetecileri tutuklatan, belediyelere kayyum atayan AKP, 7 Haziran’dan sonra devreye koyduğu planı daha kolay uygulama şansını yakalamıştır” diyerek, kayyum atamalarının hangi bakış açısıyla yapıldığını” yazdı.

“KAYYUMUM İLK İŞİ KADIN KAZANIMLARINI YOK ETMEK”

Mutlu yazısında kayyum atamalarının, kadın iradesine yapılmış bir darbe olarak tanımlarken “Kayyumların belediyelerde ilk yaptıkları işlerden biri yıllardır büyük emekler sonucu oluşturulan kadın kazanımlarını ortadan kaldırmak olmuştur” dedi.

Mutlu yazısının sonunda “Hepimiz açısından tarifi imkansız acıların yaşandığı dönemden geçsek de AKP eliyle özelde kadını genelde tüm toplumsal dinamikleri hedef alan bu saldırıları yine kadınların dayanışma ve mücadele azmi boşa çıkaracaktır” diyerek kadın mücadelesine dikkat çekti.
Yazının tamamı www.dersimgazetesi.com dan okunabilir.

Diren Keser – MERSİN

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak