Alevi Haber Ajansi

700 bin kamu işçisinin maaşına zam oranı açıklandı

700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü üzerinde anlaşma sağlandı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, tarafların üzerinde anlaştığı zam oranını açıkladı. 

Türk-İş ve Hak-İş’in ortak hareket etme kararı alarak, 31 Mayıs’ta hükümetle masaya oturduğu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraflar el sıkıştı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Türk-İş Sendikası merkezinde açıklama yaparak, 700 bin kamu işçisinin zam oranını açıkladı. Kamuda en düşük işçi maaşına 500 lira iyileştirme yapıldı. Kamudaki işçilerin taban ücreti 4 bin 100 liraya yükseltildi.

Kamu işçileri birinci 6 ayda için yüzde 12 , ikinci 6 için yüzde 5 olmak üzere ve enflasyon farkı da tabi yüzde 20’lik ortalama zam aldılar. Kamu aylık ücreti ortalama 5 bin 835 liraya ulaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, “Taşerondan geçen işçilerin çoğunluğunu oluşturduğu, asgari ücret düzeyinde çalışan bir grup vardı bunlar da 315 bin kişiydi. Bunların ücretlerine biz aylık 500 lira bir düzeltme yaptık.”  ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak