Alevi Haber Ajansi

Pir Bektaş Piroğlu’nun semaha durduğu görüntüler ortaya çıktı-VİDEO

PİRHA -Talibinin eşiğinden ayağını ayırmayan, talibinin yüzünü güneşe, aya, iyiye doğruya, güzele çeviren Pir Bektaş Piroğlu’nun semaha durduğu görüntüler ortaya çıktı. Alevi toplumuna büyük hizmetleri olan Piroğlu 30 Eylül 2018 tarihinde Manisa’nın Çepnidere köyünde aşure lokmasında yaptığı konuşma sırasında kalp krizi geçirerek Hakk’a yürümüştü. 

CANTV ve PİRHA çalışanlarının yakın tarihte gittiği Manisa Turgutlu’ya bağlı Çepnidere köyünde Pir Bektaş Piroğlu’nun talipleri olan Çepni Alevileri tarafından karşılandılar. Pir Bektaş’a olan bağlılıklarını, özlemlerini dile getirdiler. Talibinin eşiğinden ayağını ayırmayan, talibinin yüzünü güneşe, aya, iyiye doğruya, güzele çeviren Pir Bektaş Piroğlu’nun semaha durduğu görüntüler de bu ilişkiler esnasında ortaya çıktı.

Bir talibi tarafından çekilen bu kıymetli görüntülerde Bektaş Piroğlu talipleri ile birlikte semaha duruyor.

30 Eylül 2018 tarihinde Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Çepnidere köyündeki talipleri ile aşure lokması verirken yaptığı konuşma esnasında kalp krizi geçirip hakka yürüyen Piroğlu’nun talipleri ona olan özlemlerini, bağlılıklarını arkadaşlarımıza anlattılar. Bu yönlü haber ve programlar da peyderpey yayına verilecek.

(PİRHA HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak