Alevi Haber Ajansi

Milletvekili Kaya: Sırça sarayda oturanlar madencilerin sorununu çözün-VİDEO

PİRHA- Manisa’nın Soma ilçesinden alacakları için gelip, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde eylem yapmak isteyen maden işçilerinin Ankara girişinde durdurulmasına CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan tepki geldi. Kaya, madencilerin Ankara sınırında tutulmasından utanıyorum. Bunlar size oy verdiler, size yüreklerini verdiler, size gözlerini verdiler. Maden çıkarmak için gözlerini kör eden madenciler var. Bu zülüm artık dursun” dedi. 

Manisa’nın Soma ilçesinden alacakları için gelip, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde eylem yapmak isteyen maden işçileri, dün Ankara girişinde durduruldu. İşçilerin arasından 5 kişiye, bakanlık yetkilileri görüşmeleri için izin verildi.

Madencilerin yanına gidip bir açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Ben bir Ankara milletvekili olarak madencilerin Ankara sınırında tutulmasından utanıyorum. Bunlar size oy verdiler, size yüreklerini verdiler, size gözlerini verdiler. Maden çıkarmak için gözlerini kör eden madenciler var. Bu zülüm artık dursun” dedi.

“Dün gece bizler sıcak yatağımızda yatarken, onlar burada titreyerek oturdular, kahvaltılarını şimdi burada dizlerinin üzerinde yapıyorlar” diyen Kaya şöyle devam etti:

“Siz Sırça köşkleriniz de o bin bir türlü kahvaltı masasında rahat mısınız? Ben bir sendikacı olarak, bir eğitimci olarak, bir insan olarak bu madencilerin yanındayım. Siyasal kimliğim yok, siyasal kimliğimle burada değilim. Siz de siyasal kimliklerinizden arının bu sorunu çözün.”

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak