Alevi Haber Ajansi

HDP’li Ertuğrul Kürkçü: Saldırganlar Onur Gencer ile birlikte üç kişi

HDP İzmir binasına saldırı düzenleyenin Onur Gencer olduğu belirtildi. HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, saldırıda Gencer’le iki kişinin daha yer aldığını ve kaçtıklarını paylaştı. 

HDP İzmir İl Binasını ateşe verip Deniz Poyraz’ı katleden saldırganın Onur Gencer olduğu öğrenildi. SKYP İzmir hesabından yapılan paylaşımda Gencer’in sosyal medya hesabından silahlı fotoğrafları yer aldı.

Bir fotoğrafın Suriye’deki Menbic’ten çekildiğine ilişkin not olduğu görüldü. Gener’in 21 Şubat 2020’de Menbic’ten “Suriye hatırası” diye paylaştığı fotoğrafın ardından “Görev dönüşü” diye de Antep’ten fotolar paylaşması dikkat çekti. Gencer’in saldırısından 1 gün önce sosyal medya hesabından tehditlerle ırkçı paylaşımlar yaptığı da görüldü.

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Twitter hesabından Onur Gencer’in fotoğrafını paylaşarak, “Cinayetin ayrıntıları geliyor… 3 silahlı içeri giriyor. O sırada tesadüfen sadece mutfakta çalışan genç HDP’li kadın Deniz Poyraz var. Onu ateş ederek öldürüyorlar. Binayı yakmaya çalışıyorlar. 2 saldırgan kaçıyor. Yakalanan Onur Gencer’in fb profili çok şey anlatıyor…” diye yazdı.

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak