Alevi Haber Ajansi

Sancar: HDP’yi mutlaka yaşatacağız

PİRHA- HDP PM toplantısında konuşan Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kapatma girişimlerine karşı yol haritası belirleyeceklerini belirterek, “Newroz meydanlarından aldığımız güçle, parti çalışanlarımızın inancı ve kararlılığı ile arkamızdaki 10 yılların birikimi ile HDP’yi sonuna kadar savunacağız. HDP’yi fikriyat olarak da teşkilat olarak da savunacağız. HDP’yi mutlaka yaşatacağız. Bunu herkes böyle bilsin ve hesabını herkes buna göre yapsın” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM), yeni dönem yol haritası ve mücadele hattını belirlemek üzere Ankara’da toplandı. Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında gerçekleştirilen toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Eş Genel Başkan Sancar, tüm Türkiye’nin gözü kulağının kendilerinde olduğunu belirterek, “Burada ne konuşulacak diye merak ediyorlar, etsinler. Biz gündemimizi konuşacağız. Bize dayatılan gündem kapatma davası, vekilliklerin düşürülmesi, siyasi operasyonlar… Bizim gündemimiz ise halkın gündemi. Bu gündemi Newroz meydanlarından Artvin’e, Hopa’ya kadar bütün ülke ile dinamik şekilde paylaştık” dedi.

Sancar, Newroz meydanlarında toplanan milyonların iktidara cevap verdiğini belirterek, “Haklar onlara ihtiyaç duyanlarındır. Haklar onlarla yaşamayı arzu eden insanlarındır, halklarındır, toplum kesimlerinindir. Dolayısıyla hakların kazanılmasının da tek yolu kesintisiz mücadeledir” diye konuştu.

“HDP’Yİ MUTLAKA YAŞATACAĞIZ”

İktidarın insanları başka gündemler üzerinden kendi programının, fikirlerinin arkasına dizmeye çalıştığını ifade eden Sancar, şunları dile getirdi:

“Bunların başında kutuplaştırma, ayrımcılık, gerilim ve savaş politikaları geliyor. Bu iktidarın şu an bu ülkede geleceğe dair kadınlara, gençlere, emekçilere, halklara söyleyebildiği tek şey daha fazla baskı, daha fazla şiddet daha fazla ayrımcılıktır. Biz de bunun tam tersini söylüyoruz. Daha fazla özgürlük, daha fazla refah ve eşitlik diyoruz ve mutlaka savaş politikalarına karış toplumun inşa edeceği barış diyoruz.

HDP BİR BİNA DEĞİLDİR

“HDP’yi kapatmaya çalışmak nafile bir çabadır. Çünkü HDP bir bina değildir, HDP şahıslardan ibaret değildir. HDP güçlü bir fikriyattır. HDP bu ülkenin aydınlık geleceğidir. O nedenle HDP’yi kapatamazlar. HDP’yi kapatma çabası sadece kendi iktidarlarının artık bitmekte olduğunun açık itirafıdır. Newroz meydanlarından aldığımız güçle, parti çalışanlarımızın inancı ve kararlılığı ile arkamızdaki 10 yılların birikimi ile HDP’yi sonuna kadar savunacağız. HDP’yi fikriyat olarak da teşkilat olarak da savunacağız. HDP’yi mutlaka yaşatacağız. Bunu herkes böyle bilsin ve hesabını herkes buna göre yapsın.”

Yapacakları toplantıda bütün imkanları, ihtimalleri ana hatlarıyla tartışacaklarını vurgulayan Sancar, “Ama sadece parti organları ile tartışmakla yetinmeyeceğiz. Halkla buluşacağız. Önümüzdeki hafta Mardin’de bölge toplantısı yapıyoruz. Bütün önemli sivil toplum kuruluşlarını, meslek örgütlerini, kanaat önderlerini davet ediyoruz, onların önerilerini dinleyeceğiz ve not edeceğiz” diye belirtti.

“BİZ BU ÜLKEYE AYDINLIĞI GETİRECEĞİZ”

Sancar, “Siz kötülük yapmaya devam edin. Biz iyiliği büyütmeye kararlıyız. Siz baskıya, zorbalığa devam edin, biz adaleti herkes için savunmaya devam edeceğiz. Siz bu ülkenin geleceğini karartabileceğinizi sanıp durun, biz bu ülkeye aydınlığı getireceğiz” diyerek, HDP’nin bu ülkede eşitlik içinde kardeşçe yaşamanın, barışın demokrasinin güvencesi olduğunun altını çizdi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak