Alevi Haber Ajansi

Dersim’de dağ keçileri ölü bulundu

PİRHA- Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Yukarı Oyumca köyünde 12 yaban keçisi ölü olarak bulundu. Avukat Barış Yıldırım, yaban keçilerinin ölü bulunduğunu sosyal medyadan duyurarak, keçilerin ölümüne ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Dağ keçilerine dönük bir taraftan avcı tehdidi sürerken, diğer taraftan toplu dağ keçilerinin ölüm haberleri geliyor.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan toplu dağ keçisi ölüm olayına bir yenisi daha eklendi. Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Yukarı Oyumca köyünde 12 yaban keçisi ölü olarak bulundu. Yaban keçilerinin kimler tarafından öldürüldüğü veya nasıl öldükleri ise bilinmiyor.

Avukat Barış Yıldırım, yaban keçilerinin ölü bulunduğunu sosyal medyadan duyurarak, keçilerin ölümüne ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Yıldırım, “İlimizde toplu şekilde yaban keçisi ölümleri yaşanmaya devam ediyor. Yer Mazgirt Yukarı Oyumca köyü. Bugün 12 Yaban Keçisi ölü olarak bulundu. Yarın suç duyurusunda bulunacağız. Daha önce Mazgirt Çanakçı Köyü’nde de toplu Yaban Keçisi ölümlerine rastlanmıştı. Suç duyurusunda bulunmuştuk” ifadelerine yer verdi.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak