Alevi Haber Ajansi

Başkavak: İktidar üretici köylünün sesini duymuyor, çarpıtıyor-VİDEO

PİRHA- AKP’li Mahir Ünal’ın bir çiftçiye yönelik “Cebinde telefonu var ama yoksulluktan şikayet ediyor” şeklindeki sözlerine tepki gösteren Tüm Köy- Sen sendika uzmanı Sedat Başkavak bunun gerçekleri çarpıtmanın çabası olduğunu vurguladı. Başkavak “Üretici köylü, pırlantada, uçaklarda, yatlarda kaldırılan ÖTV’nin üretim için kullandıkları mazottan da kaldırılmasını istiyor. Duyan, gören var mı? Yok” diye konuştu.

AKP Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal’ın katıldığı bir televizyon programında bir anısını anlatırken, bir çiftçi için “Cebinde telefonu var ama yoksulluktan şikayet ediyor” sözlerine Tüm Köy- Sen sendika uzmanı Sedat Başkavak’tan tepki geldi.

Mahir Ünal’ın köylü, cep telefonu örneğinin gerçekleri çarpıtmanın çabası olduğunu vurgulayan Başkavak, “Bu yeni bir çaba değil. Cumhurbaşkanı da, diğer AKP’li yetkililer de geçmişte benzer söylemlerde bulunmuşlardı” dedi.

“ÜLKE KÖYLÜSÜNÜN BORÇLANARAK ÜRETİM YAPTIĞI GERÇEĞİ APAÇIK DURUYOR”

Başkavak, köylünün çok açık bir şey söylediğine dikkat çekerek, şunları ifade etti:

“Eğer köylünün cebinde telefonu ve interneti varsa ölen biten yoktur demeye getiriyorlar. Dolayısıyla asıl yaşananı değil, gizlemeye dönük bir çaba söz konusu. Ancak ortada ülke köylüsünün borçlanarak üretim yaptığı gerçeği apaçık duruyor. Borcu olan köylüler Ankara kapılarında ‘borçların faizi silinsin, borçlar uzun süreli ertelensin’ diye talepte bulunup eylemler yapıyor. Üretici köylü pırlantada, uçaklarda, yatlarda kaldırılan ÖTV’nin üretim için kullandıkları mazottan da kaldırılmasını istiyor. Duyan, gören var mı? Yok. Çünkü AKP’nin tarzı; işçiyi, emekçiyi, üreten köylüyü görme, sermayenin isteklerini yerine getir noktasında. Onun içinde tarımda ithalatçı ve tarım tekellerini koruyan politikalar hakim.”

Diren KESER/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak