Alevi Haber Ajansi

Dersim’de evi yanan kadın: Yatağa, elbiselere ve çocuk kıyafetine ihtiyacımız var

PİRHA-Mazgirt ilçesine Bağlı Oymadal köyünde çıkan yangında evi, içindeki eşyalarla birlikte yanan 6 çocuk annesi Sultan Murat, yetkililerden ve duyarlı insanlardan yardım istedi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ayşe Sürme’nin haberine göre, Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Oymadal köyünde yaşayan 6 çocuk annesi Sultan Murat’ın, bir hafta önce elektrik panosundan çıkan yangın nedeniyle evi küle döndü. Çocuklarıyla birlikte köyde eşinin ailesinde kalan Murat, komşularının yardımıyla yaşamını idame etmeye çalışıyor. Bütün ev eşyaları yanan Sultan Murat, kış koşullarında dışarıdan su taşıyor.

Mazgirt Belediyesi tarafından aileye sadece tuğla ve çimento yardımı yapılırken, Murat’ın eşi Hüseyin Murat ise, 17 yıl önce köydeki maden kazasında göçük altında kaldığı ve rahatsızlıkları olduğu için çalışamıyor. Besledikleri 4 inekten elde ettikleri süt ve süt ürünlerini satarak geçinen Murat, yeni bir ev yapmak için imkânlarının bulunmadığını belirterek, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

“KIŞ VAKTİ NEREYE GİDECEĞİZ?”

Akşam saatlerinde çıkan yangında sadece kendilerini kurtarabildiklerini söyleyen Murat, depoda bulunan suyla yangını kendi imkânlarıyla söndürdüklerini belirtti. Köydeki komşularının yardımıyla geçinebildiklerini dile getiren Murat, “Evimiz yandı, samanlarımız yanmasın dedik. Komşularımız kuru gıda, biraz da ev eşyası yardımı yaptı. Belediye sadece tuğla, çimento yardımı yapabileceğini, başkada yapacağı bir şey olmadığını söyledi. Çocuklarımla birlikte kaynanamın evinde kalıyoruz. Şimdi onlar başka yerde ama tekrar geldiklerinde evden çıkmak zorundayız. Bu kış vakti nereye gideceğiz, ne yapacağız bilmiyorum. Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden çadır istemeye gittik. Bize çadır veremeyeceklerini söylediler” diye belirtti.

“YARDIM EDİN” ÇAĞRISI

Tüm ev eşyaları yandığı için çok zorluk çektiğini dile getiren Murat, şöyle dedi:

“Çocuklarımın elbiseleri, ayakkabıları hepsi yandı. Çok zorluk çekiyoruz. Yatağa, elbiselere ve çocuk kıyafetine ihtiyacımız var. Yemek yapmakta, ekmek pişirmekte zorlanıyorum. Bu soğukta sürekli dışarıdan su almaya gidiyoruz. Kar yağarsa daha da zorlanacağız. 6 çocukla tek göz odada yaşamaya çalışıyoruz. Bir yardım elinin uzanmasını istiyoruz, buna çok ihtiyacımız var. Çünkü eşim 17 yıl önce maden kazasında göçük altında kaldı. 4 yıl yatalak kaldıktan sonra iş göremez raporu verdiler. Vücudunda platin var ve Kolostomi torbası kullanıyor. Eşim 5 yıldır da Kolostomi torbasını alamadığımız için deterjan torbalarını kullanıyor” dedi.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak