Alevi Haber Ajansi

Ankara DAD Eş Başkanı Karabudak: Covid-19, ikrarsız toplumun yarattığı bir hastalıktır-VİDEO

PİRHA- Koronavirüs salgın sürecini değerlendiren DAD)Ankara Şube Eş Başkanı Mustafa Karabudak, “Kurumlarımız kapalı, tüm çalışmalarımızı erteledik. Canlarla cemal cemale görüşmüyoruz. Ancak internet ortamında sosyal medya üzerinden görüşmelerimizi yapıyoruz. Eğitim çalışmalarını ve kurumsal toplantılarımızı sosyal medya üzerinden yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Şube Eş Başkanı Mustafa Karabudak, koronavirüs salgın sürecini değerlendirdi.

“İNTERNET VE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ”

“Covid-19 Korona günlerindeyiz. Sağlığımız için, sosyal duyarlılık adına 12 Mart’tan beri kendimizi hanemize hapsetmiş durumdayız” diyen Karabudak, “Kurumlarımız kapalı, tüm çalışmalarımızı erteledik. Canlarla cemal cemale görüşmüyoruz. Ancak internet ortamında sosyal medya üzerinden görüşmelerimizi yapıyoruz. Eğitim çalışmalarını ve kurumsal toplantılarımızı sosyal medya üzerinden yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“COVİT -19 İKRARSIZ TOPLUMUN YARATTIĞI BİR HASTALIKTIR”

“Covid-19, ikrar sız toplumun yarattığı bir hastalıktır” diye belirten Karabudak, “İnsanlığın doğayla ve cümle canlarla rızasız yaşamasından kaynaklı ortaya çıkmış bir virüs türüdür. Şu anda tarif edilemez, tespit edilemez bir şekilde sadece bizde değil, dünyayı teslim alan bir hastalıktır” hatırlatmasında bulundu.

“ALEVİLER OLARAK SÜRECE CEVAP OLAMADIK”

Karabudak şöyle devam etti:

“Biz de bu süreçte ister, istemez tüm çalışmalarımızı askıya aldık, erteledik.  Hakk’a yürüyen canlarımızı uğurlamaya gidemiyoruz, dostlarımızla görüşemiyoruz. Yüz yüze, cemal cemale hoş sohbetlerimizi, muhabbetlerimizi yapamıyoruz.
Bizlere Alevi örgütlülüğü olarak süreci iyi karşılayamadık, toplumsal dayanışmayı, birbirimize Hızır olmayı tam başaramadık. Lokmalarımızı bölüşemedik, inancımızda olan dayanışma ve lokma kültürü tam olarak yerine getiremedik.”

“PANDEMİ SÜRECİ SONRASINDA ÇALIŞMALARIMIZ ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Muhakkak ki yapılan çalışmalar vardır, ama bunlarda sürece tam cevap olamamıştır. Bu Pandemi süreci sona ererse uzun bir süre yine çalışmalarımız tam verimli geçmez, insanlar sokağa tam çıkmaz, yan yana gelmez. Toplumsal dayanışmayı geliştiremeyeceğimizi pek zannetmiyorum. Süreç sıkıntılı maddi manevi çöküşler var ve bundan sonra daha fazla olacak ve daha fazla hissedeceğiz. Hepimizin Hızır yar ve yardımcısı olsun.”

Cebrail ARSLAN/ANKARA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak