Alevi Haber Ajansi

‘DÜŞLERE GÜÇ VER!’

“Katledilen oğlunun adını haykırarak, onun adını yaşatmak için koşan koca yürekli bir anne.”
İstanbul maratonuna Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da katıldı.Emel Korkmaz, oğlu Ali İsmail Korkmaz’ın düşleri için koştu.
Anne Emel Korkmaz başlattığı kampanya çerçevesinde İstanbul Maratonu’na katıldı.  Sevgi ve barış dolu düşleri için yola çıktığını belirten Emel Anne; ‘Bağışlarınız çocukları okutsun’ ‘Düşlere Güç Ver’ sloganlarıyla maratonu tamamladı.

ALİ İSMAİL KORKMAZ

Ali İsmail Korkmaz (18 Mart 1994, Hatay – 10 Temmuz 2013, Eskişehir), Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla katıldığı yürüyüşe müdahale eden polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından darp edilmesi sonucu 19 yaşında öldürülen üniversite öğrencisidir.

Eskişehir’de 2013 Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amaçlı düzenlenen yürüyüşte polisin müdahalesi sonucu ara sokaklara kaçan eylemcilerden birisi olan Anadolu Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz polis tarafından darp edildikten sonra eli sopalı gruplarca iki defa daha darp edilmiştir. Darp edildikten sonra gittiği hastanede tedavi görememiş ilk tıbbi müdahaleyi ancak 20 saat sonra alabilmiştir. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Korkmaz 38 gün boyunca komada kalmış ancak 10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybetmiştir. Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü protesto edilmişti.

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünden Türkiye’nin birçok ilinde ve ölümünden 40 gün sonra Hatay’da da protesto gösterileri başlamıştı.

2 Haziran 2013’te Eskişehir’de düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili olarak, 5’i tutuklu 8 sanık hakkında “suç kastıyla kasten adam öldürmek” suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

21 Ocak 2015 tarihinde görülen davada; Mevlüt Saldoğan ‘kasten ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezası geleceğine etkisi göz önüne alınarak 10 yıl 10 aya indirilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tutuksuz sanık polis Yalçın Akbulut 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı, aynı gerekçeyle, 10 yıl hapisle birlikte tutuklamasına karar verilerek ceza evine gönderildi. Fırıncılar İsmail, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever yaralama suçundan 8’er yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Cezaları suç yardım düzeyinde kaldığı için 3 yıl 4 aya indirildi. Diğer Polis memurları Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in delil yetersizliğinden beraat ettiler.
ali-ismail-korkmaz-kimdir-48888

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak