Alevi Haber Ajansi

Deprem’den sonra Malatya’nın birçok köyü tamamen yıkıldı-VİDEO

PİRHA- Malatya’nın Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde birçok köy depremden sonra büyük hasar gördü. Evlerin çoğu yıkıldı. Aşırı soğuklar nedeniyle  çadırlar yetersiz kalırken, köylüler konteyner talebinde bulundu. 

Merkez üssü Elazığ olan 6.8 büyüklüğündeki depremin en çok etkilediği kentlerden biri de Malatya. Malatya’nın Doğanyol ve Pütürge’ye bağlı birçok köyünde neredeyse evlerin tamamı hasarlı ya da yıkılmış durumda. Bölgeden yansıyan görüntüler de bütün zararı gözler önüne seriyor. Ayrıca köylerde kalanların çoğunun yaşlı olması deprem sonrası mağduriyeti daha da artırıyor.

Bölgede yaşanan deprem sonrası Alevi Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Fırat, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Hüseyin Güzelgül, Genel Başkan Yardımcısı Müslüm Metin ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan Malatya’da deprem yaşanan köylerde incelemelerde bulundu. Malatya’nın Pütürge ilçesi Bölükkaya, Karşıyaka ve Gündeğer köylerinde yıkılan birçok ev olduğunu belirten heyet, burada yardıma muhtaç birçok yaşlı insanın da olduğunu ifade etti. Heyet Hüsükuşağı köyünde de incelemelerde bulundu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan birçok evin kullanılamaz olduğunu belirtti. Devletin tarafsız bir şekilde, ayrımcılık yapmadan yardım yapması gerektiğini ifade etti. Kaplan yetkililerin geceyarısı sadece cemevini ziyaret ettiğini ve gittiklerini de sözlerine ekledi. Kaplan ayrıca Hüsükuşağı köyünde yıllardır dile getirdikleri eşit yurttaşlık taleplerinin karşılığının olmadığını gördüklerini belirterek, “Devletin bizim devletimiz olmadığını da anladık” dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Hüseyin Güzelgül ise devletin ayrımcılık yapmadan yardım yapması gerektiğine vurgu yaptı.

Alevi Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Fırat da bu acının hepimizin acısı olduğunu kaydetti, yetkililerin biran önce mağduriyetleri ortadan kaldırması gerektiğini söyledi.

Köylüler ise mağdur olduklarını ifade ederek en temel ihtiyaçlarının konteynerler olduğunu belirtti.

(HABER MERKEZİ)

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak