Alevi Haber Ajansi

BM İklim Konferansı COP22 başladı

Geçtiğimiz yıl Paris’te düzenlenen ve Nisan ayında imzalanan iklim antlaşmasının kabul edildiği COP21 adlı iklim konferansının devamı niteliğindeki COP22 Fas’ta çok sayıda ülkenin hükümet temsilcileri ve 20 bini aşkın kişinin katılımıyla başladı

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’ne (UNFCCC) taraf olan ülkelerin katılacağı iklim konferansının 22’incisi COP22, Fas’ın Marakeş kenti yakınlarındaki Bab İghli köyünde resmen açıldı.

Fas hükümeti adına COP22’ye başkanlık edecek olan Dışişleri Bakanı Salahaddin Mezuar, sembolik olarak Fransa Çevre Bakanı Segolene Royal’den aldığı ağaçtan çekiçle konferansı resmen üstendi. Konferansın açılışında konuşan Mezuar, iklimsel değişikliklere karşı küresel düzeyde angagmanların gerekli olduğunu söylerken, edilen vaatlere sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Bu yılki konferansın iklimsel değişikliklerden en çok etkilenen veya yoksul ülkeler için önemli olduğu biliniyor ve özellikle Afrika ile okyanuslardaki ada ülkelerinin ‘seslerini daha iyi duyurabilmeleri için ‘önemli bir fırsat’ olarak görülüyor.

COP21’de kabul edilen ve Nisan ayında imzalanan Paris Anlaşması’nda öngörülen iklim çalışmalarının ana hatlarının kesinleştirileceği COP22’de özellikle şeffaflık, uyum, teknoloji transferi ve kapasitelerin arttırılması gibi konular ele alınacak.

COP22 adlı konferans 18 Kasım’a kadar sürecek.

MARAKEŞ – ANF

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak