Alevi Haber Ajansi

Türkiye’nin ilk günlük Alevi gazetesi Bir Yol bayilerde

PİRHA- Türkiye’nin ilk günlük Alevi gazetesi Bir Yol bugün okurlarıyla buluştu. Bir Yol gazetesi, ‘Basın susarsa toplum susar, SUSAMAM’ manşetiyle çıktı. 

Türkiye’nin ilk günlük Alevi gazetesi Bir Yol bugün yayın hayatına başladı. Bugünden itibaren bayilerdeki yerini alan Bir Yol gazetesi, ‘Basın susarsa toplum susar, SUSAMAM’ manşetiyle çıktı.

Gazetenin yazar kadrosunda Ercan Karakaş, Necdet Saraç, Çilem Küçükkeleş, Gülsüm Kav, Ferhat Kentel, Bilge Seçkin Çetinkaya, Alaattin Dinçer gibi isimler yer alıyor.

BAĞIMSIZ BİR GAZETE

Gazetenin kurucularından Vedat Kara PİRHA’ya yaptığı açıklamasında, Türkiye’de bağımsız bir gazeteye ihtiyaç olduğunu ve buna Bir Yol ile cevap olmak istediklerini söyledi.

Kara, “Daha basit daha sıradan şeyler yapmak istiyoruz. Ama yapmak istediğimiz bir şey var. Bağımsız bir gazete çıkarmak. Olabildiği kadar farklı gruplara muhalif demokrat bir çerçeve içerisinde bütün herkesi kapsayan çok sesli bir gazete olmak istiyoruz. Okurlarımızla bizim derdimiz aynı. Biz demokratik bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Türkiye’de toplumsal barışın oluşturulabildiği, kurulabildiği bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Bunun için herkes kendine dair bir iş yapıyor. Örneğin bir öğretmen iyi bir öğretmenlik yapmaya çalışıyor. Bir doktor iyi bir doktorluk yapmaya çalışıyor. Biz de iyi bir gazetecilik yapmaya çalışacağız. Okurla buluşabilirsek sanırım bunu iyi bir şekilde yapabiliriz. Bu ülkede en azından çok itiraz ettiğimiz, yanlış bulduğumuz basının dışında da başka şeylerin yapılabildiğini gösterebiliriz. Bunun için de okurun desteğine ve gücüne ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.  (HABER MERKEZİ)

İLGİLİ HABER

TÜRKİYE’NİN İLK GÜNLÜK ALEVİ GAZETESİ BİR YOL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak