Alevi Haber Ajansi

Ferhat Tunç hakkında yakalama kararı!

PİRHA – Sanatçı Ferhat Tunç hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sanatçı Ferhat Tunç’un “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla yargılandığı dava bugün görüldü. Büyükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Tunç’un avukatı Damla Koç katıldı. Hakim Serkan Büyükçıkrıkcı, Ferhat Tunç hakkında ‘yakalama emri’ çıkarılmasına karar verdi.

Türk yargısı, sanatçı Ferhat Tunç hakkında 5 ayrı dava açmıştı. Davalardan biri 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezasıyla sonuçlanmıştı.

Ferhat Tunç, Twitter hesabında yaptığı paylaşımla karara tepki gösterdi. Tunç, “Kendilerine ters düşen her söylemimiz, ‘hakaret’, ‘üyelik’ veya ‘propaganda’dan dava konusu yapıldı. AKP’nin hukukla ilişkisi, onu bütün evrensel anlam ve metotlarından ayırmaktan ve kendisi gibi düşünmeyeni, yaşamayanı cezalandırmaktan ibarettir.” ifadesini kullandı.

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak