Alevi Haber Ajansi

HDP Balıkesir eş başkan adayları: AKP-MHP zihniyetini gerileteceğiz-VİDEO

PİRHA- HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Yurdanur Güven ve Ali Kenanoğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve köy ziyaretlerine devam ediyor. Çevre Koruma Derneği ile temaslarda bulunan eş başkan adayları ilçe merkezleri ile Manyas, Kalebayır ve Balya köylerini ziyaret etti. Eş başkan adayı Kenanoğlu, “Kayyımların el koyduğu belediyeleri geri alıp AKP-MHP faşizmini gerileteceğiz” diye konuştu.

Yerel seçimlere kısa bir zaman kala belediye başkan adaylarının seçim çalışmaları devam ediyor. Adaylar halk ile buluşup seçmenin sorunlarını dinliyor, çözüm önerilerini sunuyor. Alevi nüfusunun yoğun yaşadığı Balıkesir’de HDP’nin Balıkesir Büyüşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Yurdanur Güven ve Ali Kenanoğlu’nun seçim çalışmaları ve halkla temasları sürüyor.

Balıkesir’de ilçeleri gezip esnafları ziyaret eden ve köy köy dolaşan eş başkan adayları halkın sıkıntılarını dinleyip sorularını yanıtladı.

Demokratik olmayan yol ve yöntemlerle halkın iradesinin gasp edildiğinin altını çizen Kenanoğlu, “Kayyımların el koyduğu belediyelerimizi geri alıp AKP-MHP zihniyetini geriletmek üzere bir siyaset belirledik” dedi. AKP hükümetinin ekonomik kriz, işsizlik gibi sorunları çözmeye dair iradesi ve niyetinin olmadığını dile getiren Kenanoğlu şöyle konuştu:

“AKP-MHP ZİHNİYETİNİ GERİLETECEĞİZ”

“31 Mart yerel seçimleri konusunda partimizin iki ana temel stratejisi var. Bunlardan bir tanesi kayyımların el koyduğu belediyelerimizi geri almak bir diğeri ise AKP-MHP zihniyetini batıda geriletmektir. Bizim konuşmalarımızı, bizim söylediklerimizi maalesef televizyon ve gazeteler vermiyor. Bundan kaynaklı olarak da herkes bizim için her şeyi söylüyor ancak biz kendimizi anlatma imkanına sahip olamıyoruz. Belediyelerimiz ile ilgili 7 gün 24 saat 365 gün müfettiş görevlendirdiler bütün belediyelerimizi didik didik geceli gündüzlü aradılar. Hiçbir şekilde yolsuzluk hırsızlık gibi hiçbir bilgi ve belgeye ulaşamadılar. Eğer ulaşmış olsaydılar bunu davulla zurnayla kendi televizyonlarında günlerce yayınlarlardı.”

“EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE KADIN SİYASETE ORTAK OLDU”

“Kürt siyasi hareketinin başarısı kadını siyasete sokmaktır” diye konuşan eş başkan adayı Yurdanur Güven, eş başkanlık sistemi ile kadının siyasete yarı yarıya ortak olduğunun altını çizdi. Kadının her alanda olmakta birlikte özellikle seçim süreci boyunca kapı kapı dolaşarak çalışma yürüttüğünü ancak siyasi partilerin bir çoğunun yönetim kademesinde yer alamadı ifade eden Güven, “Bu doğuda çok iyi bir şekilde idare ediliyor ve hayata geçiriliyor. Ama batıda bir ayağı ne yazık ki boş durumda. Yüzde 50 kota ve eş başkanlık sistemi ile kadınlar her yerde siyasete yarı yarıya ortak oluyor. Başka partilerde bu oran çok düşük. Kadın toplumun birçok yerinde görünmüyor. Kadına ev işlerinde, öğretmenlikte ve hemşirelikte görev veriliyor ama diğer alanlarda yok sayılıyor. Kadınlar broşürleri alıp kapı kapı dolaşıyor. Birçok erkekten daha çok ev çalışması yapıyorlar. Yönetim kademesinde ise yer verilmiyor” diye belirtti.

“HDP ALEVİLERE KENDİNİ İFADE  ETME KANALI AÇTI”

Çeşitli siyaset ve zihniyetlerin suçlamaları ile yüz yüze kalan Alevi toplumunun kendini ifade etmeye ihtiyaç duyduğunu ve HDP’nin de bu ihtiyaca kanal açan partilerden bir olduğunu söyleyen HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu Üyesi Çilem Küçükkeleş ise insanların coğrafyalarında insanca yaşamak istediklerini ifade etti. AKP hükümetinin insan yaşamı, kültürü ve inancını değersiz kıldıran bir siyasetinin olduğunu vurgulayan Küçükkeleş şunları söyledi:

“Bu toplumun en çok kadınları ezildi. Kadınlarına çok hakaret yapıldı. Biz de mecliste şunu göstermek istedik; bir Alevi kadını nasıl olur, ne söyler, nasıl davranır ve hayata nasıl bakar. Bu kadar ahlaksızlık ile suçlanan ama bu toplumun en ahlaklı insanları olarak bir şekilde kendimizi anlatmaya ihtiyacımız vardı. HDP’de bunun kanallarını açan partilerden biri. Son 4 yıldır AKP’ye kafa tuttuğumuz için anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Direndik ve şunu söyledik; ‘bu coğrafyada insanlar yaşayacak ama insanca yaşayacak.’ Mesele Türk, Kürt, Alevi, Sünni meselesi değil. İnsanlığımızı bizden alıyorlar. Bizi hırsızlığa, yolsuzluğa ve düşmanlığa maruz bırakıyor. İnsan yaşamının en değersiz olduğu günlerden geçiyoruz. AKP süreci insanın yaşamını, kültürünü ve inancını değersiz kılan  bir siyaset. Bu toplumun elbet bir siyaseti var ama devletlere de bazen bir mesaj vermek lazım. HDP’ye oy vermesinin en büyük mesajı şudur; insanız, insanca yaşayacağız ve insanca yaşamakta kararlıyız.”

PİRHA/BALIKESİR

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak