Alevi Haber Ajansi

İş cinayetinde katledilmişti; ‘trilyonlar verin Dilek geri gelmeyecek’-VİDEO

PİRHA – PTT Sirkeci Postanesi restorasyonunda çalışırken iş cinayetinde yaşamını yitiren Mimari Restoratör Dilek Dayar’ın abisi Sedat Dayar, kardeşinin ölümünden sonraki süreci PİRHA’ya anlattı. Dayar, “Bugün metresi 20 bin lira olan filenin uygulanmamış olması, iskele bijonlarının takılmamış olması tüm bunlar asıl canımızı yakan taraf. Bugün trilyonlar verin Dilek geri gelmeyecek” dedi.

İstanbul’da PTT Sirkeci Postanesi restorasyonunda çalışırken iş cinayetinde yaşamını yitiren Mimari Restoratör Dilek Dayar’ın abisi Sedat Dayar iş cinayetlerine ve kardeşi Dilek Dayar’ın ölümünden sonra yaşanan sürece ilişkin Pir Haber Ajansı’na konuştu.

Önceki gün de Dilek Dayar’ın ailesi ve arkadaşları, ölümüne dair yürütülen soruşturmaya dikkat çekmek amacıyla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“KİMSENİN SUSMASINI İSTEMİYORUZ”

Dilek’in sesi olmaya çalıştıklarını dile getiren Dayar, “Susturulmaya çalışılan insanların haklarını araması için elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kimsenin susmasını istemiyoruz. İnsanların önce vicdanları ile yargılanmasını istiyoruz. Gelen bilir kişi raporuna istinaden  gözetleme yaptığımızda vicdanlı biri olmadığına kanat getirdik. Bu vicdan olmadığından kaynaklı da soruşturmaya yönelik savcı beye olumlu yönde yön verirsek diye bir mücadele içerisine girdik. İnşallah doğru yönde yönlendireceğiz” dedi.

“TÜM İŞÇİ ARKADAŞLAR İÇİN YAN YANA GELİYORUZ”

Dilek Dayar’ın ölümünde ihmali olan Adım restorasyonun kendileri ile görüşmeyi talep ettiğini belirten Dayar, “Davanın seyri ile alakalı yanlış bir düzen ve güzargah olmasın diye görüşmeyi red ettik. Biz Soma faciası olsun, torun inşaat olsun buna yönelik açıklamalar çok konuşmalar yaptık. Dilek’te maalesef bunlardan bir tanesi. Biz sadece Dilek için yan yana gelmiyoruz. Tüm işçi arkadaşlar için yan yana geliyoruz” dedi.

“HER İNSAN HAYATI PARADAN ÇOK DAHA KIYMETLİ”

Bugün metresi 20 bin lira olan filenin uygulanmamış olması, iskele bijonlarının takılmamış olması tüm bunlar asıl canımızı yakan taraf” diyen Sedat Dayar son olarak şunları kaydetti:

“Her insan hayatı verilen paralardan çok çok daha kıymetli. Tazminat bunun her kısmını olumsuz etkiler. Bugün trilyonlar verin dilek geri gelmeyecek. Bize kalkmışlar para teklifinde bulunuyorlar. Ben de avukata söyledim aynı parayı ben size teklif ediyorum çıkın atlayın 20 metreden atlayabiliyorsanız. Hiçbir tazminat talep etmiyoruz dedik. Ama maalesef giden hayatlar oluyor.”

İsmet SEFER/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak