Alevi Haber Ajansi

Barış Atay serbest bırakıldı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan dahil bazı isimler tarafından hedef haline getirildikten sonra gözaltına alınan Barış Atay, serbest bırakıldı.

Soma’da madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyen Yusuf Yerkel, 13 Mayıs’ta Twitter hesabından “Böyle bir olayda yer almamdan dolayı tekrar derin üzüntülerimi ifade ediyor, kamuoyundan özür diliyorum” mesajını paylaşmıştı. Atay da tepkisini “Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle ‘torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz’ falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz” mesajıyla ifade etmişti.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan da önceki günkü “Lütfen bu adama haddini bildiriniz” başlıklı yazısında Muharrem İnce ve Meral Akşener’e seslenerek Barış Atay’ı tweet’i nedeniyle hedef göstermişti.

Ahmet Hakan tarafından hedef haline getirilen Barış Atay, bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Atay’a halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlaması yöneltildi. Atay, avukatı Efkan Bolaç aracılığıyla ilettiği mesajında, “Ahmet Hakan’ın talimatı yerine ulaşmış” dedi.

Tekmeci müşavir Yusuf Yerkel’in özründen sonra yaptığı açıklamalardan sonra sabah saatlerinde gözaltına alınan oyuncu Barış Atay geceyarısı serbest bırakıldı.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak