Alevi Haber Ajansi

Alevi Bektaşi İnanç Kurulu’nun Çorum’daki toplantısı başladı-VİDEO

PİRHA- Alevi Bektaşi İnanç Kurulu Çorum’da bir araya geldi. İki gün sürecek toplantıda Türkiye’de yaşanan sorunların Alevilere nasıl yansıdığının yanı sıra cenaze erkanı ve Alevi kurumları arsındaki sorunlar tartışılıyor.

Haberin Videosu

Alevi Bektaşi İnanç Kurulu yönetimi, sekreteryası, yedekleri ve ABF Genel Başkanı Muhittin Yıldız ile HBVAKV Genel Başkanı Tuncer Baş’ın katılımı ile Çorum’da bir araya geldi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Çorum Şubesi’nde gerçekleşen toplantıdaki divanda Alevi Bektaşi İnanç Kurulu Başkanı Hüseyin Güzelgül’ün yanında dedeler Eren Yıldırım, Hasan Kılavuz, Erdoğan Sezer, Nurettin Aksoy, Nurettin Gedikoğlu, Alevi anası Türkan Akbıyık ile ABF Genel Başkanı Muhittin Yıldız ve HBVAKV Genel Başkanı Tuncer Baş yer aldı.

Baba Mansur Ocağı Piri Ali Tekin’in verdiği dar duasının ardından da çerağ uyandırılması ile toplantı başladı. İki gün sürecek toplantıda konuşulacak konuları ise pir Nuretin Aksoy şöyle sıraladı:

“Alevi Bektaşi İnanç Kuruu çalışmalarının değerlendirmesi, Türkiye gündeminin değerlendirilmesi ve Alevileri bekleyen sorunlar, basımı yapılan cem ve hakka yürüme erkanlarının görüşülmesi ve dağıtım planlaması, eğitim ve toplantıların planlanması, gelecek toplantıların belirlenmesi, Alevi Bektaşi kurumları arasındaki sorunların görüşülmesi, öneriler ve kapanış.”

ALEVİLERE YÖNELİK ASİMİLASYONA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI

Yoklamanın yapılmasının ardından açılış konuşmasını Pir Hüseyin Güzelgül yaptı.

Herkesi selamlayarak konuşmasına başlayan Güzelgül şöyle konuştu:

“İnancımıza, yolumuzun taliplerine hizmet etmek için biraraya geliyoruz. Yolumuz güzellikler üzerine kurulu. Bu yolun yolcularının gönlündeki murat dünyadaki güzellikleri pay ederek yaşamaktır. Biraraya geldiğimizde savaşlardan kötülüklerden konuşmak zorunda kalıyoruz. Çünkü ateş çemberinin içinde yaşıyoruz. Yaşadığımız coğrafyayı kan gölüne çevirdiler. Dileğimiz mücadelemiz gülbanglarımız bu yaşanan zulümlerin son bulması içindir. Halklar arasında barış için hak cümlemizin yardımcısı olsun. Alevilerin yaşadığı saldırılar bugün devam ediyor. Bunun yanı sıra Aleviliğe yönelik asimilasyon yaratılıyor. Dedelik hizmeti yürütüyor. Diyanet Aleviliği yönlendirmeye çalışıyor. Eğitimde Sünni İslamcı düşünce sistemi ile yetiştiriliyor. Bu gençler Alevilikten uzaklaştırılıyor. Bunları görmek ve yolun örgütlenmesi ve mücadelesini yürütmek zorundayız. Tedbirlerini alamazsak adını anacağımız Alevilik olmayacak. Bir an önce Alevi kurumları kendi iç sorunlarını çözebilmeli. Aleviler, düşmanlara karşı birlik olmak zorundalar. Bu yolun önderleri olarak adil, tarafsız yapmaya hazırız.”

Açılış konuşmasının ardından sorunlar tartışılmaya başlandı. (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak