PİRHA- Öğretim görevlisi Bekir Kürşat Doruk’un Alevilerle ilgili “Aleviler dine dair her şeyi yanlış anlamış, Aleviler içki içip sapıtıyorlar” ifadelerine bir tepki de Mersin Cemevi inanç kurulu üyesi pirlerden geldi.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Teknolojileri Eğitim Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Kürşat Doruk’un derste Alevilerle ilgili kullandığı ifadelere tepki gösteren Mersin Cemevi İnanç kurulu başkanı Erdoğan Sevim Dede ve İnanç kurulu üyeleri Baki Erdoğan Dede, Hüseyin Soysüren Dede ile Kazım Baran Dede kullanılan dili “rencide edici ve nefret üreten olarak” değerlendirdi.
“BU TÜR AÇIKLAMALAR DÜŞMANLIKLARI ARTIRIR”
Baba Mansur Ocağı Pirlerinden olan Erdoğan Sevim, bilim üretmesi gereken bir kurumda görev yapan bir akademisyenin böylesi bir açıklamayı yapıyor olmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “üniversitenin rektörünü ve diğer ilgili kurumları soruşturma açmalı. Bu tür açıklamalar düşmanlıkları arttırır. Herkes aklını başına toplasın. Hakaret ederek, nefret söylemini arttırarak bir yere varılmaz” dedi.
“MİLYONLARCA İNSANIN İNANCIYLA ALAY EDİLİYOR”
Baba Mansur Ocağı Pirlerinden Baki Erdoğan’da, geçmişten ders çıkarılmadığını ifade ederek, “üniversiteler bu tür nefret söylemini mi öğretiyor çocuklara” dedi. Erdoğan “Milyonlarca insanın inancıyla alay eden, laf söyleyenlere karşı, öncelikle cumhuriyet savcılarını harekete geçmeye çağırıyorum” dedi.
“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BU TÜR SÖYLEMLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Sinemili Ocağı Pirlerinden Hüseyin Soysüren ise “geçmişten günümüze bu tür söylem ve uygulamalarla karşı karşıya kalmışız” diyerek, “bir akademisyenin bu söylemlerde bulunması manidardır” dedi.
“HADDİNİ BİLMELİ”
Ağuçan Ocağı Pirlerinden Kazım Baran ise akademisyen Kürşat doruk’u kınıyorum diyerek, haddini bilmesi gerektiğini söyledi.
DORUK’UN GAFLARI BİTMEK BİLMİYOR
Doruk, matematik sınavında ise “Ali namazını kılar ve günahlardan kaçar ise dünyada huzurlu olur veya Allah’a asker olur önermesinin karşıtını, tersini ve karşıt tersini bulunuz” sorusunu sordu. Öğretim görevlisi Doruk’un, derslerinde cinsiyetçi ifadeler kullandığı, kadınların asıl yerinin “dışarısı değil evin içi olduğunu” söyleyen Doruk’un derste “Müslüman kadınlar kara çarşaf giymeden önce ne giyiyordu, kendi evleri o zamanlar onların en güzel giysileriydi” gibi ifadeler kullandığı belirtildi.
Yoruma kapalı.