PİRHA – Demokrasi İçin Birlik, meclis toplantısı için çağrı yaptı. Duyuruda, “Ortaklaşmak, önümüzdeki döneme ilişkin mücadele perspektifimizi belirginleştirmek, DİB’in demokrasi mücadelesinde daha etkin bir oluşum ve gerçek bir birlik haline gelmesi amacıyla neler yapabileceğimizi tartışmak için, katılımınızı bekliyoruz” denildi.
Demokrasi İçin Birlik, 27 Ocak Pazartesi günü saat 17.00’de Makine Mühendisleri Odası’nda yapmayı planladıkları meclis toplantısı için çağrıda bulundu.
Çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:
“DİB, Gezi direnişine ve referandumda ‘Hayır’ blokuna dayanan bir siyasi hatta, 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde tek adam rejimine karşı olan siyasi, toplumsal güçlerin birliğini savundu, seçim sonrasında da demokratik ilkeler etrafında güç birliğini sürdürmelerini hedefledi. İktidarın halkın gözünde meşruiyetini büyük ölçüde yitirdiği yerel seçimlerden sonra, AKP-MHP Bloku kendisi için tehlike arz eden fiili ittifakı bozmak için iki hamle yaptı. HDP’nin kazandığı belediyelere kayyım atanması bu hamlelerden biriydi. Bu hamle, muhalefettin yeterince sahip çıkmamasına rağmen iktidarın istediği sonucu yaratmadı. Ama demokrasi için güç birliği umudunu kırıcı bir etki yaptı. Savaş tezkeresine CHP’nin ‘evet’ oyu vermesi ise yerel seçimlerde kurulan fiili ittifakı zedeledi.
Ekonomik kriz, halkın yoksullaşması, AKP’nin çözülmesi sürüyor. AKP sonrası çözümler giderek daha fazla konuşulur olmaya başladı. Siyaset alanına, muhalefet partilerinin yanı sıra, Tek Adam rejimine karşı söylem geliştiren, kurucuları AKP politikalarından sorumlu ve etkili olmuş, siyasi İslam’ın ılımlı addedilen kanadından iki yeni oluşum giriyor. Milliyetçi muhafazakar oylara talip Davutoğlu’nun partisi ve merkeze hitap eden özgürlük ve demokrasi vurgusu yapan Babacan’ın partisi. İktidar memleketin sorunlarını daha da artırmak pahasına, hak tanımaz ve yayılmacı siyasetini derinleştirdi. Öyle ki kendi yargı paketi makyajını bile devre dışı bırakan, Suriye’den sonra şimdi de Libya’ya asker göndermeye kalkışan bir gericilik karşısındayız. İktidar, tıpkı ‘güvenlik bölgeleri’ kurma ve kayyım atamalarında olduğu gibi, Libya iç savaşına dahil olarak muhalefetin şovenizm ekseninde parçalanmasını ve bir kısmının kendine yedeklenmesini amaçlıyor.
Böylece iktidarı kaybetmesine yol açacak bir çoğunluğun oluşmasını engellemeye çalışıyor.
Bu dönemeçte DİB’in, halkın ve emekçilerin çıkarı adına böylesi bir seçeneğin yaratılmasına nasıl katkı yapacağı, kritik bir sorun olarak irdelenmeye muhtaç.”
(HABER MERKEZİ)
Yoruma kapalı.