Alevi Haber Ajansi

Ürdün ve Moritanya da Katar’la ilişkilerini kesti: Sayı 10’a yükseldi

 Moritanya İslam Cumhuriyeti ve Ürdün, Katar’la diplomatik ilişkileri kesen ülkeler arasına katıldı. Böylelikle Körfez’de yaşanan krizde Katar’a karşı tutum alan ülke sayısı 10’a yükseldi.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, Katar’la “terörü desteklediği” gerekçesiyle tüm diplomatik ilişkileri kesmişti.

Bu dört ülkenin ardından Yemen, Libya, Maldivler ve Mauritius’un da ilişkilerini kestiğini açıklamasıyla ülke sayısı 8’e yükselmişti.

Körfez’deki kriz Katar’ın ‘uzlaşma’ çağrılarına rağmen büyüyerek sürüyor.

Katar’la ilişkilerini kesen ülkelere de yenileri eklendi.

Kuzeybatı Afrika ülkesi Moritanya (Moritanya İslam Cumhuriyeti) ve Ürdün, Katar’la diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Ürdün ayrıca Katar büyükelçisinin ülkeden ayrılmasını söyledi.

Böylelikle ilişiğini ülke sayısı 10’a yükseldi.

Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri başsavcısı ise sosyal medya üzerinden yapılan ‘Katar sempatizanı’ paylaşımların suç teşkil edebileceğini söyledi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’tan Körfez’deki diplomatik krize ilişkin dün açıklamalar gelmişti.

Trump ilk yorumunu Twitter’dan yapmış ve “Ortadoğu ziyaretimde radikal ideolojiler daha fazla finanse edilmemeli dediğimde ortaklarımız Katar’ı işaret etti” mesajını paylaşmıştı.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak