Alevi Haber Ajansi

‘Evet’ mi kazandı? Hayır

PİRHA- Referandum sonucunu PİRHA’ya değerlendiren Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Mezitli Şube Başkanı Ferdi Koç, meşru olmayan referandum sonuçlarıyla beraber cumhuriyet değerlerinin ortadan kalkacağını belirterek, “Aleviler açısından en kötü senaryo, bu ülkenin adım adım şeriata gitmesidir” dedi.

YSK başkanı Sadi Güven tarafından referandumun resmi sonuçları açıklanan ve ‘Evet’ oylarının yüzde 51.4 ile kazandığını ilan etmesine rağmen tartışmalar ve itirazlar devam ediyor. Son olarak CHP milletvekili Musa Çam’ın referandum sonuçlarını AHİM’e taşımasıyla yeni bir boyut kazanırken, PİRHA’ya değerlendirmelerde bulunan AKD Mezitli Şube Başkanı Ferdi Koç, referandum sürecinde demokrasi güçlerinin sorumluluğunu yerine getirdiğine işaret ederek şunları söyledi:

“İlk defa toplumsal muhalefet ve iktidardan rahatsız olan kesimler bir araya geldi ve toplu bir direniş ortaya koydu. Başarıldı mı? Başarıldı. Çıkan sonuç olumsuz bir sonuç değildir. ‘Hayır’ mı kaybetti? Hayır. ‘Evet’ mi kazandı? Hayır. Seçim hileleriyle kazanmış bir ‘Evet’ vardır ve bu meşru bir sonuç değildir. Doğudan batıya devrimci, demokrat, ilerici güçler kendi tavırlarını net bir şekilde sandığa yansıtmıştır. Bundan sonra cumhuriyet değerlerine dönük bir tavır ortaya çıkacaktır. Bunu önümüzdeki süreçte başarırlarsa, biz Aleviler açısından en kötü senaryo; bu ülkenin adım adım şeriata gitmesidir. Bu anlamıyla Aleviler örgütlü olmak zorundadır.”

Diren Keser/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak