Alevi Haber Ajansi

Alevi Pirinden ‘Çocuklarımıza sahip çıkalım’ çağrısı

PİRHA-Garip Dede Dergahı Başkanı, İmam Rıza Ocağı Piri Celal Fırat, 23 Nisan dolayısıyla facebook sayfasından yayımladığı mesajında, “Çocuklarımıza sahip çıkalım” dedi. Savaş ve istismar mağduru çocukları hatırlatan Fırat, “Çocuklarımızın; ayrımcılık görmemelerini, hayatı öğrenmelerini, onların onurlu birer birey olmalarını sağlamalıyız” ifadesini kullandı. 

İstanbul’da bulunan Garip Dede Dergahı Başkanı, İmam Rıza Ocağı Piri Celal Fırat, 23 Nisan dolayısıyla facebook sayfasında bir mesaj yayınladı. Fırat, “Çocuklarımıza sahip çıkalım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlamına uygun kutlayalım” dedi.

“Çocuklarımızın; ayrımcılık görmemelerini, fiziksel, zihinsel ve inançsal özgürlükleri ile hayatı öğrenmelerini onların onurlu birer birey olmalarını sağlamalıyız” diyen Pir Celal Fırat, kölelik, işkence ve kötü muameleye maruz kalan, ekonomik, sosyal kültürel, eğitim haklarıyla insanca yaşamaları engellenen çocukların sayısında hızlı bir artışın olduğuna dikkat çekti.

Pir Celal Fırat mesajında şunları kaydetti:

“Özellikle son 10 yılda, yaklaşık 10 milyon çocuk savaş mağduru olmuş, bu savaşlar sonucunda oluşan güvenlik açığı onların benliğinde ve küçük kalplerinde kaos, çaresizlik, sömürü, zalimlik ve barbarlık bırakmıştır. Diğer yandan pasif savaş gölgesinde kalan çocukların bireysel hakları sadakaya dönüştürülmüş, bu haklar, yöneticilerin kişisel inisiyatifine bırakılmıştır.
Merhamet algısı altında istismar, ihmal, cinsiyet ayrımcılığı, çocukların fiziksel varlıklarını yok etmiştir. Yetim çocuklar, tutuklu çocuklar, istismara uğrayan çocuklar gibi akıl almaz kategorilere ayırarak bu çocuklar üzerinde siyasi ve politik projeler üretenlerin merhameti diktatörlüğe göz kırpmaktır.”

Garip Dede Dergahı Başkanı, İmam Rıza Ocağı Piri Celal Fırat, “Bu çocuklarımıza sahip çıkalım 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını anlamına uygun kutlayalım” vurgusunu yaptı. (N.M)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak