Alevi Haber Ajansi

‘Haklarımızı yok edene neden ‘Evet’ diyelim’-VİDEO

PİRHA-Türkiye toplumu yarın sabah saatlerinden itibaren gelecek on yıllarını belirleyecek bir referandumu oylayacak. Sonuç ne olursa olsun 17 nisan sabahına uyanacak Türkiye eski Türkiye’den farklı olacak. Mikrofonumuza konuşan Sivas Kangal Alevileri kendileri için ‘Hayır’ın hayırlı olduğunu belirtiler.

Sivas Kangal Zobular Köyünde yaşayan Elif Uğurlu “Türkiye için hiç iyi bir şey değil, hiç beğenmiyorum. Hayır diyorum ben, istemiyorum ben” diyerek başlıyor söze. Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullardan hoşnutsuzluğunu dile getiren Uğurlu “Alevilerin hakkını yok eden her şey oluyor. Bir adama yetkiyi verir isen o adam dünyayı alt üst eder, her şeyi yapar. İşyerlerini kapatır, bankaları devreder, belediyelere el koyar, her dediği olur tek adamın. Hayır, hayır, hayır istemiyoruz biz onu. Biz hayır diyoruz. Hepimiz hayır diyoruz. Hepimiz eziliyoruz, işçiler, emekçiler eziliyor, çiftçiler eziliyor. Her şeye zam, her şeye zam. Böyle olmaz. İstemiyoruz biz, hayır diyoruz” diyor.

Zeynep Karabulut’da ise Kangal Kırlangıç Köyünde yaşıyor. Tek adam rejimini kabul etmiyorum diyen Karabulut “Tek adam rejimini asla kabul etmiyorum. Bir alevi olarak haklarımı istiyorum. Aleviler her zaman eziliyor ben bunu kabul etmiyorum. Bir vatandaş olarak da tek adamı kabul etmiyorum. Hayır diyorum” değerlendirmesinde bulunuyor.

Mehmet GÜZEL/SİVAS

Haberin Videosu

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak