Alevi Haber Ajansi

DAD Sancaktepe dayanışma konserinde biraraya geldi

PİRHA – Demokratik Alevi Derneği İstanbul Sancaktepe Şubesi dayanışma konserinde biraraya geldi. Doğanlar Düğün Salonu’nda yapılan geceye çok sayıda kişi katıldı. 

DAD İstanbul Sancaktepe Şubesi dayanışma konseri düzenledi. Salona “İnancımızla örgütlenecek, direncimizle özgürleşeceğiz” afişinin asılı olduğu gece, Baba Mansur Ocağı Piri Mahir Şahin’in gülbang vermesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Dayanışma konserinde DAD İstanbul Eş Sözcüsü Bülent Felekoğlu ve Alevi Kadın Hareketi adına Sümbül Beltir birer konuşma yaptı.

İlk konuşmayı Demokratik Alevi Hareketi adına Sümbül Beltir yaptı. Ülkenin kötü bir zamandan geçtiğine dikkat çeken Beltir, “Ama umudumuzu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Bir yanımız yaprak dökse de bir yanımız bahar bahçe olmak zorunda” dedi.

Öncelikle kadınların bu kötü gidişatı dur demesi gerektiğini vurgulayan Beltir, “Raya hag inancına sahip çıkmak zorundayız. İnancımıza, itikadımıza, dilimize ve tarihimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Sabahlara nur olmak, bir kandilden bir kandile gayret ile ışık olmak aşkıyla beraberiz” diyen DAD İstanbul Eş Başkanı Bülent Felekoğlu ise, “Hak ile nehakın hesaplaşma zamanındayız. Bizleri kendilerine köle yapmak istiyorlar. Ya xızır bizleri kimsenin zulümkari yapma, kimseyi de bizlerin zulümkarı olmasına fırsat verme. Cümlemizin bugün Hayır için gayreti toplumu daha büyük bir kaustan kurtarmak ve hırs sahiplerini ıslah etmektir” diye konuştu.

Dayanışma konseri Hasan Ali Sezer, Cihan Çelik, Nurettin Güleç, Berfin Demir ve Haluk Tolga İlhan’ın türküleriyle ve coşkulu halaylarla son buldu. (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak