Alevi Haber Ajansi

Gözaltılar Adana’da protesto edildi

PİRHA- Referandum öncesi artan gözaltı ve tutuklamalara Adana da bulunan kurumlardan tepki geldi. Kurumlar adına açıklama yapan PSAKD Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, “Hayır”cı cepheyi karalayarak sindirmeye çalışanlara karşı hayır cephesini büyütelim” dedi. SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekip duyarlılık çağrısı yaptı. HDP Van Milletvekili Nadir Bingöl de hukuk tanımaz zihniyetin kaybedeceğini belirtti.  

Bir çok kentte eş zamanlı yapılan gözaltılara tepkiler devam ediyor. Adana da HDP Van Milletvekili Nadir Bingöl, SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısı düzenlendi. İHD Adana şubesinde yapılan açıklamayı okuyan PSAKD Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin şunları belirtti;

“Tümü yasal kurumlarda faaliyet gösteren 13 kişi sanki suçluymuş ve kaçma şüphesi varmışçasına sabaha karşı saat 5’de evlerinden alınmıştır. Sabaha karşı operasyon adı altında yapılan bu baskınlar işkencedir ve işkence insanlık suçudur. Bu saldırılarla hedeflenen şey, korku ve yılgınlığı yaymak ve oluşacak toplumsal muhalefeti engellemektir. Buradan Adana halkına sesleniyoruz.”

Şahin’in ardından konuşan SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, cezaevinde açlık grevi eyleminde olan tutuklulara vitamin verilmediğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Çok geç olmadan, tutukluların eylemlerine kulak verilmelidir. Her geçen gün “Hayır” çalışması yürütenlere dönük saldırılara artmaktadır. Gözaltı ve sindirme operasyonların merkezinde büyüyen ve çoğalan “Hayır” çalışmasıdır. 16 Nisan günü, her türlü baskı ve zora rağmen “Hayır” daha güçlü bir şekilde sandıkta çıkacaktır.”

Açıklamada son olarak HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım konuştu. Yıldırm, 16 Nisan’a doğru giderken hükümetin havuz medyasıyla devletin tüm imkanlarıyla “Hayır”ı bastırmaya çalışırken sokakları da kendilerine kapatmaya çalıştığını söyledi. Yıldırım, hukuk tanımaz zihniyetin kaybedeceğini, mücadeleyi büyütüp, umudu yükseltenlerin kazanacağını ifade etti.

Diren Keser/MERSİN

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak