Alevi Haber Ajansi

‘Aleviler tek adam rejimine hayır, diyecek’

PİRHA- Başkanlığı ve rejim değişikliğini öngören anayasa değişikliği 16 Nisan’da oylanacak. Referanduma sayılı günler kala PİRHA’ya konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, “Aleviler çok net ve açık bir biçimde çoğulculuğu reddeden tek devlet, tek millet, tek inanç tek adam üzerine kurulu olan bu değişikliğine açık olarak referandumda ‘hayır’ diyeceklerdir” dedi. 

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, referandum sürecini ve Alevilerin tavrını PİRHA’ya değerlendirdi.

Anayasa değişikliği adı altında diktatöryal bir sistemle karşı karşıya kalındığını belirten Kaya, siyasetin dincileştirilmesi ve tek adam yönetiminin Aleviler arasında kaygı uyandırdığını söyledi.

Kaya, Alevilerin tekçi yapının tarihsel süreç içerisinde kendilerine ne getirdiğini çok iyi bildiklerini ifade ederek, “Yavuz’dan biliyorlar, Ebu Suut’tan biliyorlar, İkinci Mahmut’tan biliyorlar” dedi.

O dönemeden bu döneme kadar Alevilerin asimile edilmeye çalışıldığını söyleyen Bülent Kaya, “Bugün tekrar tarih tekerrür edercesine aynı anlayışla anayasa yapılıyor. Sistem değişikliğine başta Aleviler, Kürtler ve bunlar gibi inanmayan ve yaşamayan kesimler kaygı duymakta ve hayır demektedirler” diye konuştu.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, “Aleviler çok net ve açık bir biçimde çoğulculuğu reddeden tek devlet, tek millet, tek inanç tek adam üzerine kurulu olan bu değişikliğine açık olarak referandumda ‘hayır’ diyeceklerdir” dedi.

Cebrail ARSLAN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak