Alevi Haber Ajansi

AKP hükümeti yine göz boyadı

Ankara’da bugün AKP hükümeti, Alevi kurumlarının tepkilerine rağmen “Uluslararası Hacı Bektaş Veli ve Sultan Nevruz Cem’i Buluşması” düzenledi. Alevilerin şov olarak nitelendirdiği bugünkü etkinlikte Başbakan Başbakan Yıldırım, bir konuşma yaptı. Yıldırım’ın konuşmasından Alevilerin taleplerinin görmezden gelindiği bir kez daha açığa çıktı. 

Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Dede Kargın Derneği’nin ev sahipliğinde, ATO Congresium’da düzenlenen  “Uluslararası Hacı Bektaş Veli ve Sultan Nevruz Cem’i Buluşması”na katıldı.

Alevilerin tüm girişimlerine ve mahkeme kararlarına rağmen zorunlu din dersini kaldırmayan, cemevlerine ibadethane statüsü vermeyen AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, “Dün kardeşi kardeşe düşürüp Hazreti Peygamberin ashabı arasına nifak sokanları, Ehlibeyti Kerbela’da zalimce katledenleri, fitneyle başrol oynayanları asla akıldan çıkarmıyoruz. Çorum’da, Maraş’ta, Malatya’da, Madımak’ta aynı fitne, aynı zihniyet benzer amaçlarla işbaşındaydı. Olayları beraber, entrikaları birlikte değerlendirmek zorundayız” dedi.

Alevi ve Sunni vatandaşların birarada yaşadığı bir köyde doğduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

“Mübarek nevruz, Ali efendimizle özdeşleşip Sultan Nevruz olmuştur. Bu cem Ali efendimizin yolundan giden Hz hünkarın bir olmak, diri olmak halinin tekrarlandığı cem haline dönüşmüştür. Allah’a ulaşmak için hangi yolu seçersek seçelim bu öğreti bize her zaman rehberlik eder. Bize düşen Hz. Ali’yi de, Hz. Hüseyin’i de temsil ettiği değerlerle yüceltmektir.”

“ELİNE DİLİNE BELİNE SAHİP OLACAKSIN ÖĞÜDÜNDEN NASİPLENMEK ZORUNDAYIZ”   

12 imam hepimizin değeridir. Horosan’dan gelip dergahını bu topraklarda kuran Hacı Bektaşı Veli’nin farklı sesleridir. Hacı Bektaş Veli de saz ve sema ile aynı aşkı dile getirmiştir. Veli’nin edebinden erkanından eline beline diline sahip olacaksın öğüdünden nasiplenmek zorundayız. Manevi önderlerimiz toplumumuzun ahlak mimarlarıdır. Bu saz, bu söz bu mana da bizimdir.”

“SAZ VE SÖZ RUHUMUZU İNCELTMESEYDİ MEDENİYET YOLUNDA İLERLEYEMEZDİK”

AKP hükümeti, 15 yıllık iktidarı döneminde başta zorunlu din dersinin kaldırılması olmak üzere Alevilerin hiç bir talebini yerine getirmezken, Başbakan Binali Yıldırım, 14 yıl içinde bazı adımlar attıklarını savundu:

“Nevşehir Üniversitesi’nin adını Hünkar Hacı Bektaşı Veli olarak değiştirdir. Din Kültürü dersine farklı mezhepleri de ilave ederek güncelledik. Aleviliğin de öğretime dahil edilmesini sağladık. Semah ve Sema olmasaydı saz ve söz ruhumuzu inceltmeseydi medeniyet yolunda mesafe alamazdık.

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak