Alevi Haber Ajansi

Çevreci Özkan Arslan için bugün basın açıklaması yapılacak

PİRHA – Peri Suyu Koruma Platformu bugün Pembelik Barajı’nın yapımı aşamasında mücadele yürüten ve tutuklanan çevreci Özkan Arslan’ın özgürlüğü için çağrı yapacak. 

Yaşam Alanı Savunucusu ve Peri Suyu Direnişi Aktivisti Özkan Arslan, okuduğu basın metni ve LİMAK şirketi tarafından yapılan Pembelik barajı altında bırakılan Peri Direniş Köprüsü’nün resmini paylaştığı için 3 Ocak tarihinde Karakoçan’da gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Özkan Arslan için Peri Suyu Koruma Platformu bugün saat: 16.00’da İstanbul İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde basın açıklamasını yapacağını açıkladı.

Peri Suyu Koruma Platformu’nun açıklamaya ilişkin şu çağrıda bulundu:

“Yaşadığımız coğrafyada, yaşam alanlarımızı talan eden projeler, hukuk hiçe sayılarak, sermayenin çıkarları için hayata geçiriliyor” denilen açıklamada “Bu hukuksuzluğa karşı yaşam savunucuları; suyuna, toprağına, kültürüne ve geleceğine sahip çıkmak adına bulunduğu kentlerde, vadilerde ve köylerde mücadelelerini yükseltmektedir. Peri Vadisinde hukuk hiçe sayılarak, Limak tarafından kaçak bir şekilde yapılan ve hala kaçak konumda olan Pembelik Barajının yapımı aşamasında mücadele yürüten Peri Suyu yaşam savunucu Özkan Arslan 2017 yılı başında tutuklanarak Elazığ T tipi Cezaevinde tutsak edilmiştir. Yaşanabilir kentler, kasabalar, vadiler ve doğa için mücadele edenler ve yaşamı savunan herkes, Özkan Arslan’ın gıyabında yaşam savunucuları yargılanamaz demek için, yapacağımız basın toplantısına hep birlikte olmaya çağırıyoruz” çağrısında bulundu.

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak