Alevi Haber Ajansi

Berlin’de Alevilik derslerinin verildiği okul sayısı 13’e çıktı

PİRHA- Almanya’nın Berlin kentinde başlanan Alevilik derslerine 13. okul dahil edildi, ilk ders gülbenkle başladı.

Berlin Neukölln ilçesindeki Schule am Regenweiher’de 17 öğrenci ilk derslerine başladı. Okuldaki ilk dersin açılışına Berlin Alevi Toplumu Cemevi Koordinatörü Erdal Çağlar, Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Musa Gönül Dede, Öğretmen Aycan Türhan ve aileler katıldı.

Dersler başlamadan önce Musa Gönül Dede gülbenk vererek ailelere öğretmenlere bu konudaki emekleri için teşekkür etti. Daha sonra söz alan Koordinatör Erdal Çağlar da derse katılan çocuklara ve ailelerine Alevilik dersleri çalışmalarına dair bilgilendirme yaparak çocuklara Alevilikle ilgili kitapçıklar ile hediyeler sundu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler öğretmen Aycan Türhan yönetiminde Alevilik derslerine başladı.

“OKULLARDA KAYIT FORMLARINDA ‘ALEVİLİK DERSLERİ’ BAŞLIĞINI İŞARETLEYİN”

Berlin Cemevinden yapılan açıklamada, “Daha önce 10 okul, 11 sınıfta verilen Alevilik derslerimizi artık 13 okulda 14 sınıfa çıkarmış bulunmaktayız. Böylelikle Berlin’deki okullarda öğrenci sayımızı 189’ye ulaştı. Ayrıca Musa Gönül Dede ve Erdal Çağlar aynı bölgede bulunan Wetzlar Grundschule’de bu eğitim yılının ilk Alevilik dersini ziyaret etti. Sevgili canlar, gelecek eğitim yılında okullarda dağıtılacak seçmeli din/inanç dersleri kayıt formunda yer alan Alevilik Dersleri başlığını işaretleyip ilgili okula vermeyi unutmayınız. Böylece sizlerin de desteğiyle bu çalışmamızı giderek büyüteceğiz” denildi.

PİRHA/ALMANYA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak