Alevi Haber Ajansi

Mezitli’de hasat edilen zeytinler, kız çocuklarına umut olacak-VİDEO

PİRHA- Mezitli’nin Eskimezitli ve Merkez mahallelerinde hasat edilen zeytinler, zeytinyağına dönüştürülerek elde edilen gelirle kız çocuklarına burs desteği sağlanacak. Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, “Bu yıl elde ettiğimiz zeytinleri, çocuklarımızın eğitimi için burs fonuna dönüştürüyoruz. Kız çocuklarımıza verdiğimiz destek, geleceğimizin teminatıdır” dedi.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte zeytin hasadı yapılmaya başlandı. Barışın ve bereketin sembolü olan zeytinlikler deprem bölgesinde ranta kurban edilmek istenirken, Mersin Mezitli’de kız çocuklarına burs oluyor.

Mezitli’nin Eskimezitli ve Merkez mahallelerinde bulunan ve Mezitli Belediyesi’ne ait olan yaklaşık 200 zeytin ağacının hasadı yapıldı. Belediye çalışanları ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer tarafından toplanan zeytinler, Mezitli’deki zeytinyağı üretim tesislerine gönderilecek ve buradan elde edilecek gelir, kız çocukların eğitimine destek olmak için burs fonuna aktarılacak. Bu projeyle hem tarıma katkıda bulunulacak hem de kız çocuklarına umut olunacak.

“BİZ HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ”

Zeytin hasadında konuşan ve toplanan zeytinlerin kız çocuklarının eğitimine destek amacıyla burs olarak kullanılacağını belirten Tuncer, “Kıymetli çocuklarımız, eğitimlerine odaklansınlar; biz her zaman yanlarında olacağız. Gelecekte daha fazla çocuğa ulaşmayı ve eğitim fırsatlarını artırmayı hedefliyoruz. Bu projeyle hem tarıma katkıda bulunuyoruz hem de kız çocuklarımıza destek sağlıyoruz” dedi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN”

Zeytin’in bereketi, bolluğu ve barışı temsil etttiğinin altını çizen Tuncer, son dönemde artarak devam eden kadına yönelik şiddetin son bulması çağrısında da bulundu.

PİRHA/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak