Alevi Haber Ajansi

Sultangazi’de liseli kadınlardan eylem- VİDEO

PİRHA – Her dönem artan kadın katliamlarını Sultangazi’de yaptıkları yürüyüşle protesto eden Nuri Pakdil Anadolu Lisesi’nin kadın öğrencileri, yürüyüşün ardından tepkilerini dile getirerek, “292 kadın öldü. Bunlar bitmiyor. Hala daha o videonun altına saçma sapan yorumlar yapılıyor. Erkekler kendine sahip çıkacak” dedi.

İstanbul’da Semih Çelik isimli erkek, önce Eyüpsultan’da Ayşenur Halil’i yarım saat sonra da Edirnekapı surlarında da İkbal Uzuner’i vahşice katletmişti. Kamuoyunda büyük tepkiler toplayan katliamı ve her dönem artan kadın katliamlarını Sultangazi Nuri Pakdil Anadolu Lisesi’nde okuyan kadınlar, Sultangazi’de yaptıkları yürüyüşle protesto etti. Kadınlar, yürüyüş boyunca ‘yaşamak istiyoruz’ sloganı attı.

“ERKEKLER KENDİNE SAHİP ÇIKACAK!”

Yürüyüşün ardından kadınlar, tepkilerini şöyle dile getirdi:

“Bu kadın her gün, her geçen gün ölüyor. Ve kimse, polisler de dahil ses çıkarmıyor. 292 kadın öldü. Burada bütün kadınların ismi yazıyor ama bunlar bitmiyor. Sokağa çıkamıyoruz. Hala daha o videonun altına ‘kadın o saatte dışarı çıkmasaymış’ gibi saçma sapan yorumlar yapılıyor. Erkekler kendine sahip çıkacak!”

PİRHA/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak