Alevi Haber Ajansi

Kadın cinayetleri Dersim’de protesto edildi: Direnmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz-VİDEO

PİRHA-Dersim Kadın Platformu, artan kadın cinayetlerini protesto etmek için Sanat Sokağı’ndan Seyit Rıza Meydanı’na yürüdü. Yapılan basın açıklamasında, ” Mücadelemiz özgürce yaşadığımız, sokaklarda güvenle yürüyebildiğimiz, evlerden, iş yerlerinden, kampüslerden tacizcileri, katilleri yok edeceğimiz, erkek devletinizi alaşağı edeceğimiz güne kadar sürecek” denildi.

Dersim Kadın Platformu, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerini protesto etmek için Sanat Sokağı’ndan Seyit Rıza Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Yüzlerce kadının katıldığı yürüyüşte sık sık ‘Kadın cinayetler, politiktir’ , ‘Jin, jiyan,azadi’ sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı platform adına Arzu Yıldız, okudu. Açıklamada, ‘Münferit değil sistematik, kadın cinayetleri politiktir’ pankartı açıldı.

“KADIN KATİLLERİNİ ÖDÜLLENDİREN AKP-MHP İKTİDARINA KARŞI SOKAKTAYIZ”

Katilleri, tecavüzcüleri, tacizcileri koruyan ve cezasızlık politikalarıyla ödüllendiren AKP-MHP iktidarına karşı sokakta olduklarını belirten Arzu Yıldız, “Haklarımızı geri almak için her gün her an direnmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Dinci, gerici ve şeriatçı çetelerle sarmaladığınız her alanı sizden geri alacağız. Bugün acımız, öfkemiz taze. 4 Ekim tarihinde bu ülkenin karşılaştığı en korkunç günlerden biri daha yaşandı. İki kadın göz göre göre vahşice katledildi. Aynı gün bir kadın iki saldırgan tarafından sokak ortasında tecavüz saldırısına uğradı. Bu ülkede, katledilen Narin Güran için verilen araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Dört bir köşesi kameralarla izlenen bu kentte Gülistan Doku 5 yıldır bulunamadı. Bu kayıp filmleri bitmedi. Yine 11 gündür devletin tüm güçlerinin her sokağında olduğu bir kentte Rojin Kabaiş bulunamıyor. Bu ülkede erkek devlet şiddeti kadınlara, çocuklara, LGBTI+lara, kendinden olmayanlara nefes aldırmıyor. Kadınların yaşamlarını kıskaca alarak, yok ederek kurduğunuz katliamcı iktidarınız yıkılana dek vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“MÜCADELEMİZ ERKEK DEVLETİ ALAŞAĞI EDECEĞİMİZ GÜNE KADAR SÜRECEK”

Katledilen kadınların adlarını dillerinden düşürmeden öfke ve isyanla mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Yıldız, “Cinayet mahali haline gelmiş bu ülkede yaşamlarımız, özgürlüklerimiz, haklarımız için yakanızda olmaya devam edeceğiz. Uygulamadığınız yasalar yüzünden, istismarı aklayan, katilleri öven düzeniniz yüzünden, kana bulanmış ellerinizle tutunduğunuz koltuklarınız yüzünden hayatta olmayan her bir kadın, her bir çocuk, her bir LGBTI+ için karşınızda duracak bizleriz. Katlinde payınız olan kadınların yaşayamadığı her dakikası için düzeninize bir darbe daha vuracağız. Mücadelemiz özgürce yaşadığımız, sokaklarda güvenle yürüyebildiğimiz, evlerden, iş yerlerinden, kampüslerden tacizcileri, katilleri yok edeceğimiz, erkek devletinizi alaşağı edeceğimiz güne kadar sürecek” diye konuştu.

Kadınlar, açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak