Alevi Haber Ajansi

Manisa’da 10 Ekim Gar Katliamı anması

PİRHA- Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitirenler, Manisa’da anıldı. Anmada, katliama göz yumanlarla hesaplaşma çağrısı yapıldı.

10 Ekim Barış Derneği Manisa Temsilciliği, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde DAİŞ’in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda yaşamını yitiren Emin Aydemir, Resul Yanar ve Nizamettin Bağcı’yı kentte bulunan mezarları başında andı. Anmada, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart taşındı.

Kentteki siyasi parti ve kurum temsilcilerinin de katıldığı anmada, konuşan İshak Kocabıyık, “Devletin sırtını sıvazladığı IŞİD’liler Antep’ten polis eskortuyla Ankara’nın göbeğine geldi, içimize girdiler ve 104 arkadaşımızı kaybettik. O günden bugüne ne acımız ne yasımız ne de öfkemiz azaldı. 10 Ekim 2015’teki mitingi savaş olmasın, insanlar ölmesin diye yaptık. Ama bırakalım barışın gelmesini savaş çığırtkanlığı daha da arttı. Siyasi iktidar geleceğini barışta değil savaşta görüyor. Bize düşen görev arkadaşlarımızın bize bıraktığı bayrağı daha da yukarıya taşımak” ifadelerini kullandı.

Bu katliama göz yumanları hiçbir zaman affetmeyeceklerinin altını çizen Kocabıyık, “Hem dostlarımızın hem de bize düşmanlık besleyenlerin hiç şüphesi olmasın. 104 arkadaşımıza verdiğimiz sözün arkasındayız” dedi.

(HABER MERKEZİ)

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak