Alevi Haber Ajansi

Berlin’de Alevilik dersleri verecek öğretmenlere sertifikaları verildi

PİRHA- Berlin devlet okullarında Alevilik dersleri verecek olan öğretmenlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Berlin’deki okullarda Alevilik derslerinin başlamasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz şubat ayı Hızır haftasında Neukölln ilçesindeki Grundschule am Sandsteinweg’de başlayan Alevilik derslerinin ardından Mitte ilçesi Sebastianstr’de bulunan City Grundschule’de 23 öğrenci ilk Alevilik derslerine başlanmıştı.

Daha önce 8 okul, 9 sınıfta verilen Alevilik dersleri böylece 9 okulda 10 sınıfa çıkarılmış, böylelikle Berlin’deki okullarda öğrenci sayısı 143’e çıkmış olmuştu.

Berlin Cemevi’nde eğitim alan 291 öğrenci ile birlikte artık toplam 434 öğrenci Alevilik derslerini alıyor.

Berlin devlet okullarında Alevilik dersleri için öğretmen yetiştirme semineri başarıyla son buldu. Berlin Cemevi ana salonunda gerçekleştirilen törenle 15 öğretmen adayına sertifikaları verildi.

Tören öncesi Berlin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Musa Gönül Dede, Cemevi Eğitim Koordinatörü Erdal Çağlar ve öğretmenler kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı Musa Gönül Dede’nin verdiği gülbenk ve ardından Erdal Çağlar’ın konuşmasıyla başladı. Kahvaltının sonunda yeni eğitim yılına dair hedefler hakkında bir değerlendirme yapıldı. Ardından gerçekleştirilen törenle öğretmenlere sertifikaları taktim edildi.

PİRHA/ALMANYA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak