Alevi Haber Ajansi

MAL-ÇEP ekolojik yıkıma ve neoliberal politikalara karşı 29 Eylül’de panel düzenleyecek-VİDEO

PİRHA-Malatya Arguvan ilçesinde açılacak olan madenlere karşı duyarlılık çağrısında bulunan MAL-ÇEP sözcüsü Hasan Kaya, 29 Eylül’de düzenlenecek olan panele duyarlı olan herkesin katılmasını istedi.

Malatya’nın Pütürge, Kürecik, Doğanşehir, Arguvan’da işletilen ve yeni açılacak olan maden sahalarına karşı dikkat çekmek için panel düzenleyen Malatya Çevre Platformu (MAL-ÇEP) Dönem Sözcüsü Hasan Kaya, ekolojik ve neoliberal politikalara karşı Arguvan Belediyesi konferans salonunda yapılacak olan panele herkesin katılmaya davet etti.

“MALATYA HALKI MADENLERDEN RAHATSIZ”

Hasan Kaya, Malatya’daki doğal yıkımının ve tahribatın oldukça fazla olduğunu ifade ederek, “Doğayı, çevreyi ve ekolojik yapılanmayı, hayvan popülasyonunu, mera alanlarını ortadan kaldırmak için gaza, toza, zehre boğuyorlar. Malatya halkı ciddi anlamda bu durumdan rahatsız” dedi.

Şehirde artan maden alanlarının yarattığı sorunlara, ekolojik yıkıma ve neoliberal politikalara dikkat çekmek için panel düzenleyeceklerini belirten Kaya, “Orman, maden, çevre, ziraat mühendisi ve şehir plancısı katılımcıların yer alacağı panele tüm halkımızı katkı sunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

MAL-ÇEP Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Saraç ise pazar günü yapılacak olan panele bütün Arguvan halkının katılım sağlanması gerektiğini söyleyerek, şunları belirtti:

“Malatya’da vahşi madencilik ve ekolojik politikalarını anlatacak 4 tane bilim insanın; ormanları, tarım alanlarımızı, kent ve yaşam alanlarımızı, madencilik yaparken siyanür, sülfürik asit ve 15 çeşit zehri nasıl kullandıklarını, Bergama’yı, Kazdağlarını, Cerahtepe’yi, Fatsa’yı, Eşme’yi, Şebinkarahisar’ı, İliç’i nasıl yok ettiklerini ve Malatya’yı, Arguvan’ı da nasıl İliç yapacaklarının anlatılacağı panele ilişkin afişleri yaygınlaştıralım. Bu panele mutlaka katılalım. Kişileri, bireyleri, kurum ve kuruluşları, çevrecileri, doğa severleri, hayvan severleri, insan severleri bu önemli tarihsel panele davet ediyoruz. Katılımınızı bekliyoruz. Sende katıl, sesimize ses ol. Ekolojik yıkıma dur diyelim.”

PİRHA/MALATYA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak