Alevi Haber Ajansi

Turan Eser’in Hakk’a yürüme erkanı 28 Eylül’de Basel’de gerçekleşecek

PİRHA-  İsviçre’de Hakk’a yürüyen Alevi aydını /Yazar Turan Eser’in Hakk’a yürüme erkanı 28 Eylül’de Basel ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu “Turan Eser’i uğurlamak üzere, tüm gönül dostlarımızı ve canlarımızı bir araya gelmeye davet ediyoruz” dedi. 

Türkiye’de ve Avrupa’da uzun yıllar Alevi Yolu’na hizmet eden, önceki dönemler Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı da yapan Alevi aydını Turan Eser ,İsviçre’de Hakk’a yürüdü. Eser, akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Eser’in Hakk’a yürüme erkanına dair programı paylaştı. Açıklamada, Eser’in erkanının 28 Eylül Cumartesi günü saat 12.00’de Basel ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi’nde gerçekleşeceği belirtildi.

“ESER’İ UĞURLAMAK ÜZERE TÜM CANLARI BİR ARAYA GELMEYE DAVET EDİYORUZ”

AABK tarafından yapılan bilgilendirmede, “Derin bir üzüntüyle sizlere kıymetli yol yoldaşımız Turan Eser’in Hakk’a yürüdüğünü bildiriyoruz. Onun aydınlık yolu, yüce gönlü ve insan sevgisiyle dolu yaşamı bizlere daima ışık olacak. Hakk’a uğurlama erkânı Cumartesi 28.09.2024 saat 12:00 da Basel ve Çevresi Alevi Kültür Merkezimizde gerçekleşecektir.

Adres: Elsässerstrasse 209 4056 Basel/İsviçre

Turan Eser’i uğurlamak üzere, tüm gönül dostlarımızı ve canlarımızı bir araya gelmeye davet ediyoruz. Bu anlamlı erkânla yoldaşımızı Hakk’a uğurlayacağız. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun, Turan Eser’in ışığı her daim Yolumuzu aydınlatsın. Eser ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Devri daim olsun” denildi.

PİRHA/İSTANBUL

İLGİLİ HABERLER:

Turan Eser Hakk’a yürüdü

Alevi toplumunda büyük üzüntü: Turan Eser Alevi örgütlülüğünün emektarı, dost, yoldaş, abi; acımız tarifsiz!

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak