Alevi Haber Ajansi

DEM Parti Gençlik Meclisi Dersim’den seslendi: Gülistan Doku nerede?-VİDEO

PİRHA-DEM Parti Gençlik Meclisi’nin, 5 Ocak 2020 tarihinden beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku adına düzenlediği futbol turnuvasının ardından turnuvada oynayan gençler Dersim’de bir araya geldi. Gençler Ana Fatma ziyaretinde açıklama yaptı. Açıklamada, “Kadın düşmanı AKP-MHP iktidarını Amed’de Narin Gürkan’dan, Batman’da İpek Er’den, Dersim’de Gülistan Doku’dan tanıyoruz. Devlet Gülistan Doku’nun failinin kendisidir” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi’nin, 5 Ocak 2020 tarihinden beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku adına “Li dijî şerê taybet tekoşînek bi heybet” kampanyası kapsamında düzenlediği futbol turnuvasının ilk maçı 21 Mayıs 2024 tarihinde Dersim’de, son maçı ise 23 Eylül 2024 tarihinde Şırnak’ta oynanmıştı.

DEM Parti Gençlik Meclisi, Gülistan Doku Futbol Turnuvası’nın ardından Gülistan Doku’nun kaybedildiği Dersim’de bir araya gelip Ana Fatma ziyaretinde açıklama yaptı. Açıklamaya Dersim Belediye Eş Başkanları Cevdet Konak ile Birsen Orhan ve DEM Parti Dersim il yöneticileri de katıldı.

“GÜLİSTAN DOKU’NUN AKIBETİNİ SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kadın cinayetlerinin politik olduğunu belirten DEM Parti Dersim İl Eş Başkanı Esma Ataş, “Dersim gibi her tarafı kameralarla çevrili bir yerde bir genç kadın 5 yıldır kayıp ve halen kendisinden haber yok. Gülistan Doku’nun akıbetini sormaya devam edeceğiz” diye belirtti.

Dersim Belediyesi Eş Başkanı Birsen Orhan da AKP-MHP iktidarının kadın politikalarını eleştirerek, “Yıllardır Dersim’de bulunmak istenmeyen Gülistan Doku’nun akıbetini sormaya devam edeceğiz. Her gün onlarca kadın katlediliyor, katiller cezasızlık politikasıyla serbest bırakılıyor. Her yerde haykıracağız. Gülistan Doku nerede?” dedi.

“KADIN DÜŞMANLARINI ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZLE TARİHE GÖMECEĞİZ”

DEM Parti Gençlik Kadın Koordinasyonu üyesi Berivan Kocaoğlu ise “Dört tarafı karakol ve kalekollarla çevrili, 7/24 kameralarla izlenen Dersim’de Gülistan Doku halen kayıp. Kadın düşmanı AKP-MHP iktidarını Amed’de Narin Gürkan’dan, Batman’da İpek Er’den, Dersim’de Gülistan Doku’dan tanıyoruz. Devlet Gülistan Doku’nun failinin kendisidir. Kadınlar her yerde gerçeği haykırmaya devam edecek. Kadın düşmanı çeteleri bu topraklardan söküp atacağız. Kadın düşmanlarını örgütlü mücadelemizle tarihe gömeceğiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Ana Fatma’da çerağlar uyandırılır, Munzur’a karanfiller atıldı. Sonrasında Seyit Rıza Meydanı’na geçilerek meydandaki ağaçlara Gülistan Doku’nun fotoğrafları asıldı.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak