Alevi Haber Ajansi

Munzur Ortaokulu’nun bahçesinin, cami arsasına girdiği gerekçesiyle daraltılması Meclis gündemine taşındı

PİRHA-DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Dersim’deki Munzur Ortaokulu’nun bahçesinin, cami arsasına girdiği gerekçesiyle daraltılmasını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Kordu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e “Munzur Ortaokulu’nun alanı daraltılırken öğrenciler, veliler ve eğitimciler bilgilendirilmiş midir?” diye sordu.

Dersim’in Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 300 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Munzur Ortaokulu’nun bahçesinin bir kısmı bitişiğindeki cami arsasına girdiği gerekçesiyle müftülüğün talebiyle daraltıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Dersim’deki Munzur Ortaokulu’nun bahçesinin, cami arsasına girdiği gerekçesiyle daraltılmasını Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

“SOSYAL YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE ÇOCUKLAR MAĞDUR EDİLDİ”

300 öğrencinin eğitim gördüğü Munzur Ortaokulu’nun bahçesinin bir kısmı bitişiğindeki cami bahçesinin arsasına geçtiği gerekçesiyle müftülük talebiyle yeniden düzenlendiğini belirten Ayten Kordu, “Söz konusu düzenlemeyle okul bahçesinin daraltıldığını dolayısıyla sosyal alan yetersizliği sebebiyle çocukların mağdur edildiğini söyleyen veliler ve eğitimciler bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep etmektedir. Munzur Ortaokullu Dersim’in en kalabalık okullarından birisi olmasına rağmen beden eğitimi derslerinin yapılabileceği bir spor salonu bile mevcut değildir. Dolayısıyla bahçesi ve spor alanları başta olmak üzere fiziki koşulları yetersizken bu müdahale ile bahçe çocuklara yetmeyecek, beden derslerini okulun daralan bahçesinde zor şartlarda yapmak zorunda kalacaklar. Bu durumda okul girişi de arkadan verilecek, o kısım da dar ve kışın aşırı buzlanmadan dolayı başta engelli öğrenciler olmak üzere, tüm öğrenciler ve okul çalışanları için ciddi bir risk oluşturacaktır. Okulda bir yangın olsa itfaiye ve ambulansın alana girmesi bile imkânsız bir hal alacaktır. Düzenlemeden kaynaklı çıkabilecek olası bütün sıkıntılar yetkililere bildirilmesine rağmen şu ana kadar hiçbir çözüm üretilmemiş ve bahçe daraltılmıştır” dedi.

“ASİMİLASYON POLİTİKALARININ İNCELİKLİ OLARAK UYGULANMASIDIR”

Arsa camiye devredilirken öğrencilerin spor ve yaşam alanları için alan bırakılmadığına dikkat çeken Kordu, sözlerinin devamında şunları dile getirdi:

“Hiç şüphesiz bütün bunlar devletin Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla ihtiyaç olmadığı halde ideolojik saiklerle açtığı camiler ve tarikatların açtığı öğrenci yurtlarıyla Alevilere yönelik asimilasyon ve sünnileştirmek politikaların incelikli olarak uygulanmasıdır.  Bu inkârcı anlayışa karşı her zaman ve her yerde Alevi halkı olarak inancımızı, kültürümüzü yaşamaya ve dilimizi kullanmaya devam edeceğiz.”

“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İÇİN ÇÖZÜM GETİRECEK BİR PLANLAMANIZ MEVCUT MUDUR?”

Milletvekili Ayten Kordu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları sordu:

-Söz konusu arsanın esasen Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olduğu ancak arsanın cami yapılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce devredildiği bilgisi doğru mudur? Doğru ise eskiden okul olan ve cami olarak kullanılması için devredilirken öğrencilerin spor ve yaşam alanları için alan bırakılmasına neden dikkate alınmamıştır?

-Fiziken yetersiz koşullar altında eğitim-öğretim gerçekleştirilen Munzur Ortaokulu’na tahsis edilen bahçenin bir kısmı, bitişiğindeki cami arsasına tahsis edilerek öğrencilerin spor ve yaşam alanı daraltılmasının gerekçesi nedir?

-Munzur Ortaokulu’nun alanı daraltılırken öğrenciler, veliler ve eğitimciler bilgilendirilmiş midir? Daraltılan alanı kullanan kişiler olarak görüşleri ve onayları alınmış mıdır?

-Okulun alanının daraltılması ile ilgili ortaya çıkacak mağduriyetlerin giderilmesi için çözüm getirecek bir planlamanız mevcut mudur?

-Söz konusu düzenlemeyle okul bahçesinin daraltıldığını dolayısıyla sosyal alan yetersizliği sebebiyle çocukların mağdur edildiğini söyleyen velilerin ve eğitimcilerin talepleri dikkate alınarak, mağduriyetin giderilmesi için bakanlık olarak herhangi bir çalışmanız olacak mıdır?

-Yine söz konusu düzenleme ile özellikle engelli çocukların ve velilerin sorunlarına ilişkin bir çalışmanız olacak mıdır?

(HABER MERKEZİ)

İLGİLİ HABERLER:
-Dersim’de okul bahçesine cami ayarına tepki: Öğrencilerin hayatını etkiliyor-VİDEO
-Kordu: Okul ile camiyi yan yana inşa etmek tesadüf değil; inancımıza Sünni aklı dayatıyorlar

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak