Alevi Haber Ajansi

3. Altınoluk Alevi Kültür ve Sanat Festivali coşkulu bir konserle sona erdi-VİDEO

PİRHA- Alevi Kültür Dernekleri Altınoluk Şubesi’nin ‘Yola Talip Olanlar Aşkına, Geleceğin İzinde Geleceğe Bir Işık’ şiarıyla düzenlenen 3. Alevi Kültür ve Sanat Festivali son gününde düzenlenen konserle sona erdi.

Alevi Kültür Dernekleri’nin Balıkesir’in Altınoluk ilçesinde bu yıl 3’ncüsünün düzenlediği Altınoluk Alevi Kültür ve Sanat Festivali 3. gün etkinlikleri konserle sona erdi.

Altınoluk’ta bulunan Amfi Tiyatro’da gerçekleşen konser öncesinde alana ‘ÇEDES projesi bir asimilasyon politikasıdır, kabul etmiyoruz’, ‘Havama, suyuma, toprağıma dokunma’, ‘Zorunlu din dersleri kaldırılsın’ yazılı pankartlarla Gezi Direnişi’nde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart asıldı.

Binlerce kişinin katıldığı festivalde ilk sahneye çıkan Süleyman Yağız ve Meral Yağız nefeslerini seslendirirken, AKD Altınoluk Semah Topluluğu semah döndü.

Daha sonrasında sahneye çıkan Özlem Taner ve Özcan Türe seslendirdiği eserler ile coşkulu anlar yaşatırken, festival çekilen halaylar ile sona erdi.

PİRHA/BALIKESİR

“gt

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak