Alevi Haber Ajansi

Barış Grubu üyesi Aktaş yaşamını yitirdi

PİRHA – Barış Grubu Üyesi Ali Şükran Aktaş, kanser tedavisi gördüğü İzmir’de yaşamını yitirdi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla 29 Ekim 1999’da Avrupa’dan Türkiye’ye gelen Ali Şükran Aktaş, kanser tedavisi gördüğü İzmir’de yaşamını yitirdi.

Ali Şükran Aktaş, 1 Ekim 1999’da Kandil’den gelen ilk Barış Grubu’ndaki Ali Sapan, Seydi Fırat, Mehmet Şirin Tunç, İsmet Baycan, Sohbet Şen, Yüksel Genç, Yaşar Temur ve Gülten Uçar’un tutuklanmasının ardından Haydar Ergül, Aygül Bidav, İmam Canpolat, Yusuf Kıyak, Aysel Doğan, Hacı Çelik ve Dilek Kurt ile birlikte Avrupa’dan Türkiye’ye gelmişti.

2’nci Barış Grubu üyeleri de birinci Barış Grubu üyeleri gibi gözaltına alınarak, tutuklandı. İstanbul’da yargılanan 8 Barış Grubu üyesine 7 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

2005 yılında cezaevinden çıkan Aktaş’a, yargılandığı bir davadan “örgüt propagandası yapma potansiyelleri” bulunduğu gerekçesiyle 20 ay hapis cezası verildi.

Aktaş, Yargıtay’ın cezayı 4 Ekim 2013’de onaylamasıyla tekrar cezaevine girdi ve 9 ay 10 gün hapishanede kaldı.

Cezaevinden çıktıktan sonra barış mücadelesi yürütmeye devam eden Aktaş, Barış Vakfı’nın 29 Ocak 2020’de yapılan 2’nci Olağan Genel Kurulu’nda Vakıf Denetim Kurulu Üyeliğine seçilmişti.

“BARIŞ NEFERİ OLARAK HAYATA VEDA ETTİ”

Yaşanan kayıp nedeniyle DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da yazılı açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:

“1999 yılında umut ve heyecanla Avrupa’dan Türkiye’ye gelen Barış Grubu üyelerinden Ali Şükran Aktaş’ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim.

Barış, cesaret ve bedel ister. Ali Şükran Aktaş da her zaman cesaretle barışı savundu. Bir barış neferi olarak hayata veda etti.

Ali Şükran arkadaşımızın büyük bir inanç duyduğu barış mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak