Alevi Haber Ajansi

Akdeniz Belediye Eş Başkanları: Kendimizi de kentimizi de bizler yöneteceğiz – VİDEO

PİRHA- Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, 2025-2029 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayında demokratik ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla hareket etmeyi önemsediklerini belirttiler. Eş başkanlar, “Kendimizi de kentimizi de birlikte yönetmek adına çalıştayımızı kolektif bir anlayışla oluşturmak son derece önemli” dediler.

Akdeniz Belediyesi’nin gelecek 5 yılın yol haritası niteliğini taşıyan “2025-2029 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı”; “Akdeniz Tüm Renkleriyle Güzel” sloganı ve “Toplumcu Bir Anlayışla Yaşanabilir Bir Akdeniz” hedefiyle çok geniş katılımlı bir toplantıyla gerçekleşti.

Bir otelin salonunda düzenlenen toplantıya; Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Milletvekili Ali Bozan, DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı M. Rüştü Tiryaki, Eski Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, müdürler, akademisyenler, sendika, sivil toplum ve emek örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları, stratejik plan paydaşları ile çok sayıda davetli katıldı.

DEMOKRATİK BELEDİYECİLİK HEDEFİ

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan, stratejik plan hazırlığının büyük bir özveri ve geniş bir katılımla gerçekleştiğinin altını çizerek, “Bizim yerel yönetimler anlayışımızda, tek başına sadece iki insanın dudağının arasından çıkacak kararlar değil; toplumun bütünün dâhil olacağı kararlar esastır” dedi.

Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız ise “Amacımız; Akdenizlilerin, Mersinlilerin ve genelde de coğrafyamızda yaşayan halkların, demokratik ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla, ‘kendimizi de kentimizi de bizler yönetiyoruz’ perspektifiyle yapacağımız çalıştayımızı ortak ve kolektif bir anlayışla oluşturmak. Kadınların, çocukların ve emekçilerin güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri kentler inşa etmek gerektiğinin kesinlikle bilincindeyiz” sözlerini kullandı.

“AKDENİZ TÜM RENKLERİYLE GÜZEL”

DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı M. Rüştü Tiryaki de çalıştayda yaptığı konuşmada, Akdeniz Belediyesi Stratejik Plan Çalıştayının da özü olan “Akdeniz Tüm Renkleriyle Güzel” sloganına dikkat çekti. Tiryaki, “Gerçekten de bu ülke, bütün renkleriyle güzel olan bir ülke. Fakat birileri, bu ülkenin bütün renkleriyle güzel olmasını değil; tek renkli, tek sesli ve tek yapılı bir belediye olmasını istiyor. Biz bunu reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Her dil, her din, her inanç ve yönelim, bu ülkede bölücü değil, tam tersine zenginleştirici, bu ülkenin zenginliği olarak kabul edilmelidir. Akdeniz’de eğer bunun örneğini yaratabilirsek, tüm ülkeye mal edebilir, bir vaha gibi bütün ülkeye yayabiliriz” diye konuştu.

Eski Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya ise “Ben Mersin’e veya Akdeniz’e baktığımda bana biraz da Nusaybin’i hatırlatıyor. Çok dilli, çok kültürlü, çok dinli bir dinamik görebiliyoruz. Bundan kaynaklı olarak da çok güçlü bir stratejik plan ortaya çıkacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından “Akdeniz Belediyesi 2025-2029 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı”, tüm paydaşların da katıldığı grup çalışmaları ve ardından gerçekleşen sunumlarla devam etti.

PİRHA/ MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak