Alevi Haber Ajansi

İran’da cumhurbaşkanlığı seçimini Mesud Pezeşkiyan kazandı

PİRHA-İran’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Mesud Pezeşkiyan ve Said Celili yarıştı. Pezeşkiyan seçimi kazanarak İran’ın 9’uncu cumhurbaşkanı oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda seçime katılan 4 adaydan hiçbiri yüzde 50’yi geçememiş, en çok oy alan Mesut Pezeşkiyan ve Said Celili ikinci tura kalmıştı. Seçimlerin ikinci turunda katılım yüzde 50’ye yakın oldu. İran İçişleri Bakanlığı, Mesut Pezeşkiyan’ın seçimi ikinci turda kazandığını açıkladı.

Yüzde 40 ile ülke tarihindeki en düşük katılımlı cumhurbaşkanı seçimi olan birinci turda Pezeşkiyan oyların yüzde 42,5’ini alırken, Celili’nin oyu yüzde 38,6 olmuştu. Mesud Pezeşkiyan, 14’üncü dönem cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oyların yüzde 53,7’sini alarak ülkenin 9’uncu Cumhurbaşkanı oldu.

Ülke genelinde yaklaşık 59 bin merkezde kurulan sandıklarda toplam 30 milyon 530 bin 157 oy kullanıldığını aktaran İran İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi Sözcüsü Muhsin İslami, Pezeşkiyan’ın 16 milyon 384 bin 403 oy aldığını söyledi. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna katılım oranı ise yüzde 49,8 oldu.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak