Alevi Haber Ajansi

Elbistan Körücek Köyü Festivalinde dayanışma mesajı-VİDEO

PİRHA-Elbistan Körücek Köyü ve Sosyal Dayanışma Derneği 5’inci festivalini gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Ali Rıza Tunç, “Bu tür etkinliklerle gençlerimizin bir nebzede olsa tanışma, kaynaşma ve kültürünü unutmamalarını hedefliyoruz” diye konuştu.

Elbistan’a bağlı Körücekli köylüleri bu sene düzenlenen ‘5. Piknik Şöleni’ festivalinde bir araya geldi. Deprem ve pandemiden dolayı 2 senedir düzenlenmeyen festival, bu yıl tekrar yapıldı.

Lokmalar pay edildikten sonra yöresel sanatçılardan Hasan Yıldız ve Celal Bayar, Kürtçe kılamlarıyla yöre halkına unutulmayacak bir an yaşattı.

Bölgede tanınan Şair- Besteci Ali Kalender (Ozan Mecali), şiirlerini seslendirdi.

Körücek Köyü Derneği Başkanı Ali Rıza Tunç ise gençlerin kültürünü unutmamak için bu tür festivallerin önemli olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bildiğiniz gibi köyümüz büyük bir köydür, fakat gerek büyük şehirlere gerek yurt dışına göç vermiş olmamızdan dolayı, giderek gençlerimiz köyünü, kültürünü ve dilini unutma noktasına gelmiş durumda. İşte bir nebze de olsa tanışma, kaynaşma ve kültürünü unutmamalarını hedefliyoruz.”

Sabah saatlerinde başlayan etkinlik akşam saatlerinin sonlarında müzik dinletisi eşliğinde devam etti.

PİRHA/MARAŞ

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak