Alevi Haber Ajansi

Laiklik Meclisi: Öğrencileri sınav öncesi duaya çağırmak bilim ve laiklik dışıdır!

PİRHA – Laiklik Meclisi, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, LGS sınavı öncesi öğrencilere camide namaz kıldırılması yönündeki kararını eleştirdi. Söz konusu talimatı hazırlayan, imzalayan ve uygulayan bütün görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Laiklik Meclisi “Öğrencileri sınav öncesi duaya çağırmak bilim ve laiklik dışıdır!” dedi.

Laik ve bilimsel eğitim anlayışına ters olduğu gerekçesiyle Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesine tepkiler dinmiyor.

Laiklik Meclisi, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 2 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına ilişkin “Ailecek Huzurda Kıyamdayız, Gençler için Duadayız” adı altında öğrencilere camide namaz kıldırılmak istenmesine tepki gösterdi.

“İDEOLOJİK KUŞATMA GÜÇLENDİRİLMEKTE”

Konuya ilişkin yazılı açıklama paylaşan Laiklik Meclisi, “Öğrenci ve velileri sınav öncesi duaya çağırmak bilim ve laiklik dışıdır! Kabul edilemez!” ifadelerine yer verdi. Açıklamanın devamında şu cümleler yer aldı:

“ÇEDES projesi adıyla yaygınlaşarak sürdürülen gerici uygulama, siyasi iktidarın ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adı altında yürürlüğe koyduğu ‘yeni müfredat’la eğitim programının temeli haline getirilmekte, gerici ve piyasacı ideolojik kuşatma güçlendirilmektedir.

2 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına günler kala Ankara, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, “Ailecek Huzurda Kıyamdayız, Gençler için Duadayız” adı altında öğrencilerin ve velilerin camide namaz kılınıp, dualar okunacak programa katılımını istediği resmi yazı Anayasa’ya da eğitim ilkelerine de aykırıdır ve ülkemizin karşı karşıya olduğu karanlığı bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “ÇEDES Yıl Sonu Kültür Şenlikleri” konu başlığı ve Şube Müdürü Ahmet Fevzi Özdemir imzasıyla tüm okullara gönderdiği resmi yazıda “Mamak Kaymakamlığı İlçe Müftülüğünün ÇEDES Yıl Sonu Kültür Şenlikleri kapsamında; 01.06.2024 Cumartesi günü LGS’ye girecek ögrencilere moral ve motivasyon açısından Merkez Camiinde Sabah Namazı Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Namaz, Tesbihat ve Dua ile ‘Ailecek Huzurda Kıyamdayız, Gençler İçin Duadayız’ programı gerçekleştirileceğine ilişkin ilgi yazı ekte gönderilmiş olup öğrenci ve velilerin teşvik edilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.” şeklinde yer alan ifadeler siyasi iktidar ve onun oluşturduğu bürokrasi kadrolarının ülkeyi sürüklemeye çalıştığı karanlığın ifadesidir.

Açıktır ki, Ankara Mamak Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu hamlesi, Laiklik Meclisi’nin laiklik ihlalleri raporlarında da görüldüğü gibi, münferit değildir. Gelecek kuşakların yüzlerce yıl öncesinin karanlığına teslim edilmesi, toplumun ilerleme iradesinin ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Karşı devrim hamlesine ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesine izin verilemez.

Laiklik Meclisi söz konusu talimatı hazırlayan, imzalayan ve uygulayan bütün görevliler hakkında gerekeni yapmak üzere Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırmakta ve suç duyurusunda bulunacağını ilan etmektedir.”

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak