Alevi Haber Ajansi

TMSF, TV10’un varlığına el koydu-VİDEO

PİRHA- Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve TMSF’ye devredilen TV10’un el konulan mal varlıkları  İkitelli’deki merkez binadan boşaltılıyor. Alevi pirleri büyük tepki gösterdi. 

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılarak kapısına kilit vurulan Alevilerin sesi TV10 TMSF’ye devredilmişti. Bugün ise bir süre önce satışa çıkarılan TV10’un mal varlıkları İkitelli’de bulunan merkez binadan çıkarılıyor.

ALEVİ PİRLERİNDEN TEPKİ

Hukuka aykırı bir şekilde kapatılan TV10’un eşyalarının satılması ve bugün de binadan boşaltılmasına Aleviler büyük tepki gösteriyor.

PİRHA’ya konuşan Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat, Pir Mahir Şahin ve Servet Demir, TV10’nun önce KHK ile kapatılıp şimdi de mallarına el konulmasının kabul edilemeyeceğini söylediler. Pirler, “Bu uygulamalar haksızdır. Önce kanalımız haksız bir şekilde kapatıldı. Şimdi de haksız bir şekilde eşyalara el konuldu. Bunlara izin vermemeliyiz” ifadesini kullandılar.

Haberin videosu

Bundan 6 yıl önce “Hakkın ve Hakikatin sesi” diyerek yayın hayatına başlayan TV10, OHAL’in ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle 28 Eylül günü karartılmıştı. 4 Ekim’de reji, bir gün sonra da binanın tamamı mühürlenerek, tüm mal varlıkları TRT’ye teslim edildi. Son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile TV10’nun da içinde yer aldığı radyo ve televizyonların mal varlıklarının satışa çıkarılmasının yolu açılmıştı.

Bakanlar Kurulu’nun 2 Ocak tarihli toplantısında alınan kararlar doğrultusunda hazırlandığı belirtilen yeni 687 sayılı KHK kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararname ile seçim ve referandum dönemlerinde özel kanallar seçim yasakları kapsamından çıkarılırken, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen kapatılan radyo ve televizyonların satma izni verilmişti.

TV10 YÖNETİM KURULU BAŞKANI ‘GASP’ DEMİŞTİ

Veli Büyükşahin 

İktidarın muhalefeti ve tüm halkı baskı altına alıp sesini kısmak için televizyonları kapattığını belirten TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, PİRHA’ya yaptığı açıklamada,  TMSF’ye devredilmesi kararı ile de kanalların farklı kesimlere peşkeş çekilerek gasp edildiğini söylemişti. Büyükşahin, tüm bu hukuki süreç sürerken TMSF’ye devredilip frekans ve lisans haklarının satışa çıkarılmasını ise ‘gasp’ olarak değerlendirmişti.

Lokmalarla kurulan TV10 gasp ediliyor-VİDEO

(HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak